Donacija Gradskom muzeju Mirko Komnenović

Donacija Gradskom muzeju Mirko Komnenović

5
Podijeli
Hercegnovski modelari Jerko Bogdanović-Braco i Saša Stefanović održali su obećanje i Gradskom muzeju Mirko Komnenović poklonili svoja dva izvanredna rada.
Bogdanović je poklonio model  „GALIJE“ iz 17. vijeka, komandnog broda Mletačke republike, kojim je komandovao admiral Jeronim iz Perasta, prilikom oslobađanja Herceg Novog 1687. godine, a Stefanović model dubrovačke „NAVE“ iz 15. vijeka, potvrdili su nam u ovoj ustanovi.
Autori su poznati novski modelari i već su svojim radovima obogatili zbirku Pomorskog muzeja u Kotoru.
Ovaj lijepi gest je još jedan dokaz da građani u posljednje vrijeme rado doniraju vrijedne predmete kojima se obogaćuje postojeći fond Muzeja.

5 Komentari

  1. Za anonimus.potpuno saglasan o ulici i spomeniku.postoji knjiga u dva izdanja musiceva,a trebalo bi znati da su korneri ostali u Novome do 43,mislim na 1943,i njihova kuca je danasnja lovcen banka kod Tore

  2. Da li će se iko u institucijama (SO, Arhiv, Biblioteka, Muzej) grada sjetiti da objavi reprint ili novo izdanje kapitalnog dijela uvaženog pok. profesora dr. Srđana Musića :” Izvještaji generalnog providura Ddalmacije i Albanije o zauzimanju Hherceg Novog 1687. godine (Herceg Novi, 1988.). Da omladina zna što je Đerolamo Korner ( Gerolamo Corner, Prov. General ) pisao o zauzeću HN. I da li imamo ijedno znamenje na sjeni pok. pro. Musića u HN ( spomenik, ulica)?! I da li imamo ijedno znamenje za Toma Popovića?! Valjda neko u ovom gradu zna o čemu pišem.

Ostavite komentar

*

code