Početna Oko nas Kotor Donacija Narodnog muzeja Crne Gore Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor

Donacija Narodnog muzeja Crne Gore Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor

0

Preko 100 publikacija izdanja Narodnog muzeja Crne Gore donacija je Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor koju je uručila direktorica Narodnog muzeja Crne Gore Anastazija Miranović.

Foto: JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Koto

Vrijednom donacijom koja je značajno obogatila referalnu zbirku Gradske biblioteke, Narodni muzej nastavlja edukativnu i kulturološku misiju poklanjanja svojih izdanja institucijama kulture.

Miranović je kazala da joj je osobita čast išto je i kaop Kotoranka u prilici  da svom gradu u ime institucije kojom rukovodi donira vrijedne poklone, vrijedna izdanja koja se sastoje od monografija, monografskih kataloga, knjiga, raznih publikacija.

Među pokolnjenim naslovima su : monografije Filipa Filipovića, Dada Đurića, Dimitrija Popovića, Petra Lubarde, zatim publikacije „Crna Gora u magičnom oku princeze Ksenije“, „Crnogorski državni i dinastički amblemi“, „Vjenčanja na crnogorskom dvoru“, „Hrišćanstvo u Boki1200-1500“. Tu su i još mnoga izdanja iz kulturne baštine i uopšte umjetnosti i kulture.

Bibliotekarska savjetnica, Jasmina Bajo, se u ime Kulturnog centra ,,Nikola Đurković” , Gradske biblioteke i čitaonice Kotor zahvalila direktorici Narodnog muzeja Crne Gore na vrijednom poklonu.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code