Početna Društvo Donacija od 2000 eura za Fenix Crna Gora

Donacija od 2000 eura za Fenix Crna Gora

0

fenix 300Odlukom zaposlenih žena u banci Societe Generale Montenegro, povodom Osmog marta, opredijeljena je donacija od 2000 eura Udruženju roditelja djece oboljele od raka, Fenix Crna Gora.
„Donacijom od dvije hiljade eura podržavamo akciju prikupljanja sredstava za adaptaciju dijela odjeljenja dječije pedijatrije za liječenje djece oboljele od raka, u Kliničkom centru Crne Gore“, saopštili su iz te banke.
Sada se djeca oboljela od raka u Crnoj Gori liječe i borave sa ostalom djecom i njihov organizam, već uništen od bolesti i hemioterapija, izložen je svim ostalim bolestima i infekcijama zbog neobezbijeđene izolacije.
Iz Societe Generale Montenegro banke su poručili da će nastaviti da Međunarodni dan žena obilježavaju donacijom i društveno odgovornim aktivnostima kojima se nastoji poboljšati položaj žena i djece u crnogorskom društvu.
„Plan za renoviranje i adaptaciju je napravljen, ali su potrebna značajna finansijska sredstva“, kazala je predsjednica Udruženja, Dijana Stojanović.
Godišnje U Crnoj Gori oboli do 20 djece koja se uglavnom liječe u Beogradu.
Iz Fenixa kroz različite projekte rade na jačanju zdravstvene zaštite djece oboljele od raka i njihovom boljem položaju u društvu, tokom i nakon liječenja, kao i na rehabilitaciji nakon aktivne terapije citostaticima.
Pored psihološke podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama Udruženje jednokratnu finansijsku pomoć porodicama čija su djeca na liječenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code