Početna Društvo Donacija vrijedna 430.000  graničnoj policiji

Donacija vrijedna 430.000  graničnoj policiji

7

Opremu vrijednu 430 hiljada eura kolega iz Njemačke dobio je Sektor granične policije.  Pomoćnik direktora za Vesko Damjanović i oficir za vezu Savezne policije Njemačke, Florian Wedekind, potpisali su Protokol o primopredaji te donacije, kao i jedan Sporazum o donaciji vrijedne 90.900 eura.

Donacija obuhvata deset motornih vozila marke „Mitsubishi L200“, zimske uniforme za posadu na plovilima i taktičke čizme.

Predmet novog potpisanog Sporazuma o donaciji, koja će se realizovati u narednom periodu, je 40 lupa za provjeru dokumenata i dva mobilna MDS detektora otkucaja srca. Vrijednost ove donacije iznosi 90.900 eura.

Donirana oprema i vozila će se koristiti u  poslovima nadzora državne granice na kopnu, moru i unutrašnjim vodama, operativnim poslovima i u graničnim provjerama radi suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprječavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštiti nepovredivosti granica Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

7 Komentari

  1. Bolje da ste graničnim policajcima donirali nove pištolje i ostalo oružje, tako da se ne ponovi onakvo hapšenje kao što se desilo prije par godina u centru Igala.

    22
    11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code