Donatrosko veče Dobrovoljnog vatrogasnog društva Luštica

Donatrosko veče Dobrovoljnog vatrogasnog društva Luštica

1
Podijeli

Nakon prošlogodišnjih požara koji su zadesili Herceg Novi i okruženje, u kojima je veliku štetu pretrpjelo poluostrvo Luštica, Opština, Služba zaštite i spasavanja i mještani Luštice inicirali su osnivanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Luštica. Društvo za sada broji 30-ak članova, a za predsjednika je izabran Nikola Trojanović.

Povodom osnivanja Dobrovoljno društvo Luštica upriličiće sjutra u 17 časova, donatorsko veče  u restoranu Porto na Žanjicu.

Picerija i restoran

Zahtjev za registraciju DVD Luštica su podnijeli u oktobru prošle godine, a rješenje nadležnog Direktorata su dobili početkom maja.

Predsjendik društva, Nikola Trojanović ističe da imaju odličnu podršku Oštine i predsjednika Stevana Katića i potpresjednika Miloša Konjevića, kao i TO Herceg Novi koja im je donirala dva vatrogasna vozila. Jedno vozilo su obezbijedili iz ličnih sredstava, te trenutno posjeduju tri.

Međutim, vozilima nedostaje osnovna oprema. Zato su dobrovoljcima s Luštice neophodne novčane i druge donacije, kao što su crijeva, razdjelnice i mlaznice, kaže nam Trojanović. Iz lokalne uprave potvrđuju da su novom DVD potrebna sredstva za osposobljavanje i stručno obučavanje kadra, nabavku lične i kolektivne opreme, a onda i prostorije koje zadovoljavaju  potrebe Vatrogasnog doma.

Pozivaju sve ljude dobre volje da podrže DVD Luštica i prisustvuju donatorskoj večeri.

Inače, DVD Perast im je već izašlo u susret donacijom dijela potrebnih tehničkih sredstava. Trojanović se posebno zahvaljuje članovima Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Aleksandaru Škobalju, Igoru Marešu i načelniku Zlatku Ćiroviću koji su im pomogli pri osnivanju društva.

Kako je najavljeno, sjutrašnjoj donatorskoj večeri prisustvovaće predsjednik Opštine Stevan Katić, direktor Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Mirsad Mulić, kao i predsjednik Mjesne zajednice Luštica Jovan Moric.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code