Donesite stari novac i ordenje za aukciju u Pomorskom muzeju

Donesite stari novac i ordenje za aukciju u Pomorskom muzeju

0
Podijeli

Aukcijska prodaja antikviteta pod nazivom “Numizmatika”, koju tradicionalno organizuju Pomorski muzej Crne Gore i NVO “Antika”, biće upriličena 15. septembra, u zgradi Pomorskog muzeja u Kotoru, a ovogodišnja tema su numizmatika, ordenje i crnogorska istorija.

Zainteresovani treba da donesu predmete iz domena ovih oblasti, koji bi bili ponuđeni na aukcionoj prodaji u centralnoj prostoriji, na I spratu Pomorskog muzeja, gdje će stručna komisija izvršiti njihovu procjenu – navode organozatori.

Picerija i restoran

Nastojaće da ponude novac iz veoma širokog vremenskog raspona, uključujući grčki, rimski, vizantijski, srednjevjekovni, venecijanski, otomanski, austrougarski, ruski, crnogorski i jugoslovenski novac. Kada je riječ o ordenju, najzastupljenije će biti crnogorski, ali u ponudi će biti i ordenje sa šireg područja Balkana i Evrope.

Crnogorska istorija pruža mogućnost da se predstavi raznolik, interesantan i značajan materijal, koji može obuhvatiti pisana dokumenta, fotografije, mape, slike i lične predmete.
Predviđeno je da predmeti budu izloženi nekoliko dana pred aukciju u prostorima NVO “Antika”.
Kako bi predmeti bili procijenjeni i adekvatno kataloški obrađeni treba ih što prije donijeti stručnom timu, koji čine savjetnici i kustosi Pomorskog muzeja Crne Gore, kao i stručni konsultanti za procjenu antikviteta iz NVO “Antika”.

Za sve informacije zainteresovani se mogu javiti na e-mail: dusanstankovic5@gmail.com, ili na broj telefona 069 32 69 89.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code