Donirajte knjige i školski pribor, ukoliko vašoj djeci više nijesu potrebni

Donirajte knjige i školski pribor, ukoliko vašoj djeci više nijesu potrebni

1
Podijeli

Početak školske godine, kupovina knjiga, školskog pribora, odjeće i obuće, veliki je finansijski izdatak za svakog roditelja, naročito djece koja pohađaju završne razrede. Jer, pored ovih obaveza, treba obezbijediti novac i za višednevno matursko putovanje i maturu.

Stoga je novska humanitarka, Zorica Drakulić Vidaković i ove godine, u susret novoj nastavnoj godini, počela prikupljanje polovnih knjiga i školskog pribora, koje će dalje distribuirati roditeljima koji nijesu u mogućnosti da izdvoje od 40 do skoro 100 eura za udžbeničke komplete:

Picerija i restoran

“Molim sve roditelje, koji korišćene knjige već nijesu darovali nekom, da ih donesu kako bi drugima makar malo “olakšali” trošak oko početka škole. Svaka korišćena knjiga, lektire, riječnik, geografski atlas, školske torbe, pernice biće od pomoći. Stoga apelujem da se kao i do sada udružimo i pomognemo jedni drugima. Apelujem i na knjižare da se uključe u akciju, koliko mogu, kao što to radi knjižara Dambo. Oni su izlazili u susret tako što doniraju starije sveske, koje nijesu prodate, pa to djeca mogu koristiti makar za vježbanje kod kuće”, kaže nam Zorica.

Svi koji žele da dostave knjige i pribor, mogu to učiniti sjutra poslijepodne, od 18 – 20 h, u prostorijama u zgradi Novljanke na Toploj. Za dalje informacije, Zorica je dostupna na telefon 067 317 333 ili na Fb profilu.

1 komentar

  1. Problem sa doniranjem starih udžbenika može biti to što Ministarstvo prosvjete svake godine mijenja sardžaj tih knjiga, kao da to čine namjerno, da bi se udženici kupovali svake školske godine. Za ovu su već najavili neke izmjene.

    10

Ostavite komentar

*

code