Početna Društvo Dopremljeno 17 tona medicinske opreme iz Pekinga

Dopremljeno 17 tona medicinske opreme iz Pekinga

2

Sedamnaest tona medicinske opreme vrijedne oko dva miliona eura, koju je kupila Vlada, dopremljeno je sinoć u Podgoricu. Više od milion zaštitnih maski, 20.000 medicinskih odijela, 15.000 zaštitnih medicinskih naočara, 150 toplomjera za brzo mjerenje temperature, 3.000 testova za testiranje briseva koronavirusa i 20 mobilnih respiratora – samo su dio opreme koju je Vlada kupila, saopšteno je iz Vlade.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Milutin Simović, poručio je sa aerodroma da Crna Gora potpuno spremna ulazi u period u kojem se očekuje vrhunac epidemije:

„Sa ovom i opremom od prije neki dan, crnogorski zdravstveni sistem je opremljen za izazove koji slijede u narednim danima. Dakle, za ključnu i odlučujuću borbu protiv korona virusa ulazimo odlučno i spremno“ – rekao je potpredsjednik Vlade.

Simović i ministar zdravlja Kenan Hrapović upozorili su, ipak, da sva ova oprema neće biti dovoljna ako se građani ne budu pridržavali propisanih mjera.

„Sve ono što je obezbijeđeno i ono što ćemo obezbijediti u narednim danima biće dovoljno ako svi zajedno i dosljedno budemo poštovali sve ono što su mjere i preporuke koje dolaze od struke, a koje se pretaču u naredbe koje objavljuje Ministarstvo zdravlja. Dakle, idemo i dalje zajedno i složno sa ključnom brigom za zdravlje i živote svih naših građana“ – rekao je potpredsjednik Vlade.

Hrapović je pozvao građane da ostanu u svojim domovima.

„Sva ova oprema ne može i neće nam biti dovoljna ako ne budemo poštovali naredbe i preporuke zdravstvenih vlasti i onoga čega svi moramo da se pridržavamo, a to je – ostanimo kod kuće, u svojim domovima, sačuvajmo sebe, sačuvajmo druge od nas. I danas i sjutra svi medicinski radnici očekuju od svakog građanina u Crnoj Gori da ih podrži i da poštuje ono što je preporuka zdravstvene struke. Molim vas ostanimo svi u svojim domovima“ – poručio je ministar zdravlja.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code