Đorđe Tošić (Savjet MZ Meljine) negira Kristinu Nikolić iz SNP-a

Đorđe Tošić (Savjet MZ Meljine) negira Kristinu Nikolić iz SNP-a

3876
15
Podijeli

Na saopštenje kandidatkinje za odbornicu Kristine Nikolić sa predizbrne liste“SNP-Herceg-Novi-mr  Danijela Đurović- Ustani i pobjedi –samo za Novi“, reagovala je MZ Meljine.

– Imenovana je jedan od devet članova Savjeta Mjesne zajednice Meljine, izabranog na Zboru građana Meljina  02.04.2014.godine, a ista je redovno dolazila na sastanke Savjeta nešto više od jedne godine, dok je period  nedolaska pravdala zauzetošću sa poslom i drugim obavezama.

Picerija i restoran

Sve što je navedeno u saopštenju kao prioriteti  za razvoj Meljina  se nalazi  u Programu rada Savjeta MZ Meljine, za koji je kandidatkinja za odbornicu  i glasala. Međutim, kako imenovana nije dolazila na sastanke, a očigledno ni približavala se sjedištu Mjesne zajednice Meljine koje se nalazi u Domu kulture, jasno je da nije ni upoznata sa radom Savjeta i da kao prioritete navodi nešto što je završeno.

U prilog ovome, da je pogledala Dom kulture, vidjela bi da je obnavljanje fasade završeno, da su završeni limarski radovi, postavljene kapije, memorijalna ploča, žardinjere sa ukrasnim biljem, istočni- dvorišni dio Doma kultivisan i ozelenjen, višenamjenski sportski teren uz Dom sa zapadne strane obnovljen i postavljene nove sprave za vježbanje, reflektori, ofarbani koševi, golovi i sve sprave za vježbanje. Takođe, u  samoj zgradi je izvršeno niz elektro i vodo instalaterskih popravki. Na terasi postavljena nova bina, reflektori, kupljeno novih 50 stolica, a stare popravljene i prefarbane. Postavljen  je i donirani video nadzor na zgradi. Uskoro treba da se postavi i ugovoreni mobilijar za djecu sa istočne strane Doma kulture.

Od izbora ovog Savjeta, urađeno je puno posla na uređenju javnih površina, postavljanju klupa, raznih akcija, pa čak i radnih na kojima je učestvovalo  puno mještana. Stvorili smo i realizovali  kulturno-zabavno-sportsku manifestaciju  „Meljinski gušti 2016 “ koja je  trajala dva mjeseca, sa preko 140 raznih dešavanja.

U gornjem dijelu Meljina betonirani su dijelovi puta koji su bili oštećeni  i urađen dio puta koji je ostao nezavršen kada se put radio, prije više od tri decenije.  U Radničkoj ulici urađene su šahte za površinske vode, asfaltiran put i popravljena rasvjeta.

U toku su pripreme na uređenju dijela potoka Nemila ka ušću, koji je nezavšen i rušenje i izgradnja manjeg mosta i popravka većeg.  Narednih mjeseci bićemo svjedoci većih investicija u mjestu i uređenja javnih površina.

Potrebno je napomenuti da je samo u toku 2016. godine, upućeno na razne adrese preko dvije stotine dopisa, da su planirana sredstva u budžetu opštine za nekoliko investicija.  Za tri godine Savjet MZ Meljine je održao skoro četrdeset sastanaka. Skoro svakodnevno imamo kontakte sa građanima Meljina i sigurni smo da su ovaj Savjet prepoznali kao njihov kvalitetan servis. Naravno, bilo bi mnogo za nabrajanje završenih poslova ili koji su u toku, ali ne mogu se prihvatiti kao prioriteti u izdatom saopštenju,  nešto što je urađeno.

Svakako, da je poželjno planirati i da nam je to potrebno.  Imamo puno nezavršenih poslova i biće ih i kada ove završimo. Naravno, neki drugi Savjet će nastaviti poslije ovog,  ali budimo realni, objektivni i iskreni prema sebi samima.

Nikada od izbora Savjeta,  na sastancima nije bilo političke priče, odluke su jednoglasno donošene i bez obzira na različita politička gledišta članova, s ponosom ističem da dišemo  jednim duhom za svoje Meljine.

Ovo reagovanje nema apsolutno nikakvu političku konotaciju i bilo bi odgovoreno, ma o kojoj  se političkoj stranci radilo – poručuje predsjednik Savjeta MZ Meljine, Đorđe Tošić.

15 Komentari

 1. Sandra,
  NIKO NIJE OVDJE “DIRAO” CURU ; nek se mladost predsravi za novim idejama, a ne izglasanim koliko shvatih
  Vi ocigledo ne poznajete gdina Tosica; cim spominjete fotelje
  8  5
 2. Ostavite curu na miru.Ona prestavlja mladost Meljina treba je podrzati,njeno vrijeme tek dolazi.Lako je iz fotelje kritikovati.Svi zajedno za Meljine.Zivjeli mladi.Samo naprijed!!!
  12  15
 3. Sve pohvale za MZ Meljine i Tosica.To je primjer kako treba da se razvija jedna MZ.SNP je vladao meljinama 15 godina pa nisu ni blizu uradili kao ovi u posledje dvije godine.
  18  3
 4. Paka nelupetaj gluposti, to pricas ili politicki ili jer imas nesto licno sa predsedikom mj zajednice.Kao Meljinar od 30 godina dugo znam sta se radi u meljine.Sa sigurnoscu mogu reci da je Djordje Tosic castan i vredan covek i koji srcem radi za Meljine.Samo tako nastavite imate punu podrsku mladih iz Meljina i mene!!!
  15  4
 5. Bravo za MZ Meljinena uradjenom poslu. Ekipa iz snp je imala kad za 15 godina da uradi ono sto su naveli u saopstenju. A nije to najgrdje, najgrdje je sto je vecinu toga zavrsio novi predsednik a oni za to ne znaju….
  12  4
 6. Predsednik MZ Meljine je gospodin čovjek,a Meljinari su Meljinari i naravno da je jako ružno da se rad MZ u kojoj smo svi zajedno bez obzira na politiku predstavlja za izbore.Ako je iko trebao onda da to koristi je onda Lakičević koji je isto u stranku pa nije izašao da se fali šta je on uradio i koliko doprinio za Meljine.Jer je i on godpodin i vaspitan.Ostavite Vi Meljine na miru svi,snaćemo se mi za naše probleme i bez Vas.Đorđe bravo.
  11  5
 7. PRAVE VREDNOSTI
  je li vi to ozbiljno?! Kružni tok uređen, postavljene klupe, zelenilo? Sve ovo što ste naveli održava Komunalno preduzeće, da znate. Koliki je “radoholičar” pokazuje i ulica đe dotični živi. Toliko je fino asfaltirana i nivelisana da je ove zime bilo leda od hotela na gore i ruke i noge da slomiješ. A o naplati parkinga da i ne govorimo. I Meljine su dočekale da imaju svoj Parking servis. Bravo!
  4  9
 8. Djordje Tosic je pravi covjek na pravom mjestu i nikakve veze sa politikom nema.Nije ga birao Dps ni Snp nego gradjani.I ovo sto je demantovao svaka cast.Ova sefica iz Snp je bila u Meljine do Merkatora i sad ce nam ona da dobije glasove uredjivat nase dvoriste.Bravo Meljinari nedajmo nas rad nikome.Ne bi ni ove male kad se cistilo.
  24  8
 9. Đorđe a koje glasao da ti budeš predsjednik MZ? Pa SNP jadan ne bio. Jesu li DPS i Izbor podjelili MZ posle izbora a jedino si ti ostao jer ti još traje mandat.
  13  16
 10. Bravo, zivela sam u Meljinama ranije i znam kakvo je to mesto izgledalo zapusteno. Danas ima uredjen park na kruznom toku, duz setalista postavljene su klupe, zelenino uredjeno itd. Manifestacija “Meljinski Gusti” je pravi pogodak i ovo leto dolazimo u Meljine. Svaka cast za Djordja i upravu MZ Meljine!
  28  8

Ostavite komentar

*

code