Početna Društvo DOSTAVITE DOKAZ O CRNOGORSKOM DRŽAVLJANSTVU ILI GUBITE PRAVO NA GLASANJE

DOSTAVITE DOKAZ O CRNOGORSKOM DRŽAVLJANSTVU ILI GUBITE PRAVO NA GLASANJE

0

izbori_glasacka_kutijaCrnogorski birači koji u biračkom spisku nemaju upisan podatak o državljanstvu, dužni su da do kraja 2012. godine dostave podatke o državljanstvu ili će biti izbrisani iz biračkog spiska.

U skladu sa zakonom o izmjenama i dopunama zakona o izboru izbornika i poslanika, iz Sekretarijata za društvene djelatnosti i opštu upravu u opštinama u Boki i Budvi građani mogu obaviti uvid u birački spisak radi upisa, brisanja, dopune, izmjene i ispravke podataka u birački spisak Opštine u kojoj su prijavljeni.
Sekretar sekretarijata za opštu upravu organa nadležnog za vođenje biračkog spiska u opštini Kotor, Anka Perović kaže da su do sada 71 građaninu provjerili crnogorsko državljanstvo.
Birači u ovom gradu mogu i dalje da se informišu u zgradi Opštine u kancelariji broj 6 u prizemlju ili na telefon 032 325 859 i 325 020.
U Budvi, se mogu obratiti Sekretarijatu za lokalnu samoupravu, u kancelariji broj 10, ili na telefon 033 451 272.

U Herceg Novom uvid u birački spisak građani mogu obaviti u zgradi Opštine Herceg Novi, u kancelariji broj 60, svakog radnog dana od 8 – 15 sati ili na telefon 031 323 171.

U Tivtu birači provjeru obavljaju u zgradi opštine Tivat, u kancelariji broj 14 ili na telefon 032 661 300.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code