Početna Naslovna DPS dao kvorum, izglasan PUP Herceg Novog u Skupštini

DPS dao kvorum, izglasan PUP Herceg Novog u Skupštini

9

Kraj godine u hercegnovskoj Skupštini obilježila je neizvjesnot oko usvajanja Odluke o PUP-u do 2030. godine, koja je okončana pristiglom saglasnošću MORT-a, u „minut do podne“, odnosno do 13 h.

Time su, nakon više korekcija koje je morala da obavi lokalna uprava na zahtjev MORT-a, ispunjeni svi pravno-formalni uslovi da Odluku usvoji lokalni parlament, kazao je predsjednik Skupštine, dr Miloš Bigović, uz jedan dodatak.

Iz Ministarstva su tražili da Skupština donese zaključak da se u tekstualni dio PUP-a uvrsti stav da hotelski objekti iz ranije planske dokumentacije takođe budu sastavni dio PUP-a Herceg Novog. Usaglašeni zaključak lokalne uprave sa Ministarstvom je dobio jednoglasnu podršku 24 odbornika vlasti i opozicije, baš kao potom i  Odluka o PUP-u.

Tome je prethodilo proceduralno obraćanje Slobodana Radovića Kruša, koji je zamjerio što u nastavku vanredne Skupštine predsjednik Bigović nije prozvao još jednom odbornike radi kvoruma:

– Uvijek ste bili razumni i tolerantni, ali nakon svake pauze u ovom visokom domu bilo je važno izvšiti prozivku. S obzirom da Vi to niste uradili, vidimo da danas nemate kvorum. Zbog građana Herceg Novog i nas samih iz DPS-a, koji želimo napredak Herceg Novog , ne samo što ćemo dati kvorum nego ćemo glasati za ovakav dokument, koji nije dobar, ali je potreban gradu. Stav DPS-a je da se razvija Herceg Novi, da napreduje privreda i da imamo planski dokument koji čekamo već 10 godina. Klub odbornika DPS-a daje kvorum i podržava PUP- kazao je Radović

Predsjednik Skupštine, dr Miloš Bigović odgovorio je da nije ni sumnjao da će to DPS uraditi, te da je je DPS konstruktivna opozicija kakvu bi svako na vlasti poželio.

U dobroj atmosferi, čestitkama građanima i odbornicima za Novu 2019. godinu završeno je 8. vanredno i posljednje ovogodišnje zasjedanje lokalnog parlamenta u Herceg Novom.

9 Komentari

 1. PUP, DUP MUP……naprijed ugovoren scenario .
  Igrate se sa narodom skrivalica i binga….a inate sve manje šanse u povjerenje onih od kojih vas ništa drugo ne interesuje do glasovi .
  Drugi put iscenirajte sa više stila.

 2. Хвала Душку Крушу. Да није он почео да прави ПУП начекали би се. Нијесте кадри довршити што је Он започео.

  11
  15
 3. Hoteli su sastavni dio PUP-a, iako nisu u PUP-u, već je to stav skupštine. Ne bih volio biti u koži onih koji će morati da PUP primjenjuju. Zato njima sve najbolje u 2019. Oni će biti heroji mučenici ovog grada.

  23
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code