DPS Herceg Novi: Bojkota Skupštine nema, a za pravdu ćemo se boriti...

DPS Herceg Novi: Bojkota Skupštine nema, a za pravdu ćemo se boriti na Sudu

2707
17
Podijeli

Poziv za sazivanje konstitutivne sjednice SO Herceg-Novi koji je uputila Ljiljana Bojanić suprotan je zakonu i nema pravno dejstvo ponovili su u saopštenju iz hercegnovskog DPS-a. Najavili su da će kao odgovorna partija, koja poštuje državu i važeće zakone, preduzeti sve neophodne radnje kod nadležnih institucija, ne anonimno, već javno.

Oni su pojasnili da u  skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Opštine Herceg-Novi, prvu konstitutivnu sjednicu Skupštine saziva predsjednik Skupštine iz prethodnog saziva:

Picerija i restoran

– Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore je zvanično, na jasan i nedvosmislen način, obavijestilo organe lokalne samouprave u Opštini Herceg-Novi da je donošenje odluke o izboru predsjednice Skupštine opštine Herceg-Novi Ljiljane Bojanić iz marta mjeseca ove godine suprotno zakonu.

Kako je dio odbornika u javnim nastupima više puta isticao da je Ministarstvo javne uprave dalo mišljenje, te da mišljenje nije obavezujuće, koristimo se i ovom prilikom da upoznamo građane Herceg Novog da Ministarstvo javne uprave nije dalo mišljenje, već je obavijestilo opštinu i inicijatora sazivanja sporne sjednice da je sporan legitimitet subjekta koji je sjednicu sazvao, a sama procedura suprotna Zakonu, Statutu i Poslovniku – saopštavaju iz OO DPS-a.

Dalje navode da je nesporno  i jasno da  gospođa Bojanić nije izabrana za predsjednicu Skupštine, pa se samim tim ne može legitimisati kao predsjednica Skupštine iz prethodnog saziva. To dalje znači da gospođa Bojanić nema mandat da sazove konstitutivnu sjednicu novog saziva Skupštine Opštine Herceg-Novi, tvrde u novskom DPS-u.

–      Uprkos ovoj činjenici i sasvim izvjesnim posljedicama koje slijede, DPS će biti odgovorna opozicija u Skupštini opštine Herceg-Novi. Mi poštujemo iskazanu volju građana Herceg Novog i izborni rezultat. Za razliku od partija i stranaka koje bojkotuju rad državnog parlamenta, DPS to neće činiti u Herceg Novom, jer smatramo da tako nešto nije u interesu grada i građana. Ali, to ne znači da ćemo biti nijemi posmatrači bilo kakavih nezakonitih radnji. Borićemo se u Skupštini za vrijednosti za koje se kao partija zalažemo i u granicama naših mogućnosti za realizaciju našeg izbornog programa. Tako ćemo dati puni doprinos radu Skupštine Opštine Herceg Novi – poručuju iz OO DPS-a.

17 Komentari

 1. DPS je još jednom pokazao svu odgovornost prema građanima Herceg Novog time što je prisustvovao sjednici ,i ako su neki na ovom portalu pisali da će bojkotovat.Oni su ozbiljni ljudi,nisu kao ovi što ništa drugo ne znaju nego da “bojkotuju”,smešni i ne sposobni,kao detetu kad ne daš lizalicu.Na žalost ova vlast je produkt onih iz PG i pomoći nam nema.

  2
  1
 2. Ja zavsio neke skole, fakultete, magistrirao (ne na magistrali ni na privatnom faksu), obisa svijet, video gradove, drzave, zene,…, a H.Novi i B.Kotorski zaliv ( i bokeljke) su IN nesto naj! A vlast ko vlast, biraju je ljudi. U CG bice na jesen ili najkasnije na proljece izbori; predsjednicki, parlamentarni i lokslni u svim opstinama!!! Tada biraci, glasaci, crnogorci, srbi, bokelji, dukljani,… pre zaukruzivanja bilo kog broja: procitajte program i biografije kandidata. Zaokruzite listu i kandidata koja moze realizovati program. Donjeti boljitak CG a ne samo sjsti u fotelju.

  11
  2
 3. Sezona vam sa ovim nema nikakve veze,more je dje je i bilo,srećom ne može ga niko pomać.Turisti su vazda dolazili i kad su pod smokve. spavali,političari ih ne zanimaju.Nama je odje samo problem,jer mi ostajemo,nidje ne idemo odole nipošto.

  3
  1
 4. Kad ste smijenili Gojkovića i birali Aćimovićku držali ste se zakona .Kad ste počeli zapošljavati poslije izbora isto ste se držali zakona .Bilo bi već vrijeme da počnete raditi svi zajedno u interesu ovog grada i njegovih građanja , naravno ako ste sposobni za to .

  16
  3
 5. Vidim da ste svi vi komentatori, advokati, sudije, pravnici i slicno… posto znate lupati komentare onda morate znati da se ne blamirate iako je anonimno, pomenuta tuzba apsolutno ne moze uticati na sezonu niti na funkcionisanje lokalne samouprave! Samo me zanima da li ste ovako pisali kada je tadasnja opozicija istu stvar radila prethodnoj vlasti!? Takodje vidjecemo koliko je sadasnja vlast sposobna da iznese teret vlasti i suoci se sa svojim politickim amaterizmom, i neka ne traze izgovor za svoju vec ranu nesposobnost u dpsu. Stidite se politicki poltroni i botovi!!!

  13
  10
 6. Krnjaca, turisti i ostali, Vi ili ste nepismeni il vam noge s… DPS je ovdje jasno rekao da ce postujuci zakon pokrenuti postupak pred nadleznim organima, ali da ce istovremeno u interesu grada i gradjana učestvovati u radu skupštine. E da je toliko odgovornosti prema gradu i državi i u ostalim partijama, siguran sam da bi nam druge pjesme pjevale.

  13
  14

Ostavite komentar

*

code