Početna Politika DPS Herceg Novi: Iste mahinacije Izbora u Turističkoj organizaciji kao ranije ...

DPS Herceg Novi: Iste mahinacije Izbora u Turističkoj organizaciji kao ranije SNP-a

27

Kada bi priprema turističke sezone trebalo da je u punom jeku, na  vijest da bi moglo doći do blokade rada Turističke organizacije Herceg Novi, pošto nije usvojen program i finansijski plan za ovu godinu, kao i da je rad TO de fakto nelegalan, reagovali su iz OO DPS-a Herceg Novi.

– Program i finansijski plan TO su bili na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja koje je počelo u decembru, ali zbog odluke o skraćenju mandata te tačke nisu bile predmet razmatranja. Podsjećamo, slična situacija se dogodila prije nekoliko godina kada su na čelu TO, kao i u IO bili predstavnici SNP-a. I pored preko 800 hiljada eura na računu zaposleni tada nisu primali plate, niti su finansirani razni programi. Račun je bio ”zamrznut” jer finansijski plan nije usvojila Skupština opštine Herceg Novi – navodi se u saopštenju.

– Vanrednu sjednicu Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi tražio je još polovinom februara potpredsjednik Opštine, u funkciji vršioca dužnosti predsjednika Opštine i Skupštine TO, Dragan Janković na inicijativu devet članova Skupštine TO u skladu sa Statutom, ali ona nije održana zbog opstrukcije članova koji su imenovani u ime Izbora – podsjećaju iz novskog DPS-a.

Oni dodaju da je sjednica zakazana na osnovu spiska dobijenog od TO o svim članovima, kojih, po toj informaciji, ima 23-oje, Statut TO, koji je usvojila Skupština opštine kao osnivač definiše broj članova Skupštine na 33, ali za dvije godine u TO nisu imenovali preostalih 10 članova. Sada ih računaju prilikom utvrđivanja kvoruma što je još jedan flagrantan dokaz kršenja procedura, tvrde u DPS-u.

–      Tokom 2016. godine, TO je prihodovala 1,5 milion eura, a nepoznanica je na šta sve su sredstva otišla. Pošto sjednica nije održana, sada se ne zna ni koliko ima sredstava na računu TO, niti koliko je sa njega i za šta ove godine potrošeno i po čijim zahtjevima. Da li je tačno da su zaposleni dobili i 13. platu, takođe se ne zna. Ne zna se ni koliko je koštao projekat „Evropska prijestonica kulture“, samo se nagađa da je riječ o iznosu od 500 do čak 900 hiljada eura – navode iz OO DPS.

Upozoravaju da je zbog stanja u Turističkoj organizaciji ozbiljno ugrožena predstojeća sezona, od koje živi veći broj građana opštine.

– Umjesto da se pozabave ovim, što je od suštinskog značaja za Herceg Novi, novoformirana većina u opštinskom parlamentu se bavi “tehničkim budžetom”, “tehničkom vlašću”, nekakvim memorandumima. Iz svega navedenog se vidi da su određene upravljačke strukture u TO privatizovale tu organizaciju i na taj način načinili štetu svim građanima Herceg Novog. Onda i ne čudi što su određena udruženja i političke partije koje se sada nalaze unutar takozvane ujedinjene opozicije inicirale preispitivanje rada TO. OO DPS vjeruje da će se utvrditi potpuna istina oko finansijskog stanja i poslovanja u Turističkoj organizaciji Herceg Novi i to što hitnije jer je turistička sezona na pragu – navode na kraju saopštenja iz OO DPS Herceg Novi.

27 Komentari

 1. DPS se našao da priča o mahinacijama 😀 axaxxaxaax pozdravlja vas drug patriota budvanski , sveti milioner budvansko srpski sa crvenom zastavom 😀 ajte polako
  Svi znamo da Herceg Novi i bilo kakva promjena na bolje ne može doći iz lokalne uprave ..Kad promjenimo režim vaskrsnuce i naša Crna Gora

 2. Ti sto mislis da su moji nisu no su moji porodica I obraz to je moja partija! a u izboru to se ne postuje….sitne duse sa cjenom na celu! Vi ste mi ukrali glas bolje da sam ga dao Djurovicki ko sto I ocu! A znamo ko ste na jadni Novi ste se okomili. Idi radi I zaradi euro posteno pa ces vidjet kako se mirno spava! Kao beba!!!

  2
  1
 3. Izbor = snp
  Sve veliko postenje a vamo fali para u budzet. Pustite se vi prica, nego otvorite knjige da ljudi vide jel bilo zloupotrebe…
  Epk, free kik i ostale zajebancije kao pokrice ne bi li se uzele pare. Sta vi mislite ja je narod lud!!!!!! Jedan mandat necete imat, jedan!!!

  7
  2
 4. Pa naravno da su iste,neće valjda smišljat druge kad su se već pokazale dobre one prije.Da li bi bilo mahinacija da ste vi glavni tamo,to vi recite sad? Svakoj bi partiji trebalo dat da radi jednu stvar,samo nju ,pa da vidimo rezultat;ali ne da sebe hvali izvršilac,nego da se time pozabavi neko nepoznat.

  5
  3
 5. Interesantno,nakon dvije godine konstatujete da u Skupštini TO ima manje 10 članova?!Da li to znači da sve odluke,a radi se i o odlukama na osnovu kojih su trošena sredstva,nisu validne jer većina koja ih je donosila nije većina ako treba da ih ima 33?!I vi ste se malo pogubili, a nije ni čudo kad se vidi ko vam sada odlučuje u partiji.Ko su svi ti što se nešto pitaju ili kao nešto rade u kancelariji DPS-a.Samo DPS jedinstven a ne po sekcijamo može nešto učiniti 7.maja,treba da vam je jasno.
  Što se tiče opozicije oni isto rade kao i kad su bili pozicija,NIŠTA ZA GRAD VEĆ SAMO ZA LIČNI INTERES!!

  13
  5
 6. …da omasti brke o milionče u TO. U ova neosnovana spletkarenja oko TO vjeruju još samo neki, najzaslijepljeniji članovi DPS. Ma će i oni uskoro progledat!

  17
  5
 7. Ko vidi dalje od nosa bar sad moze shvatiti s kim je Izbor bio u koaliciji prethodne 2 godine:formalno i javno sa DPSom a sustinski sa ovim “tehnicarima”koji su nam 15 god destregavali grad.Sad su i javno zajedno na istom zadatku.Neki se opet zamajavaju sa toboznom krivicom DPSa.Ipak vam pomalo dolazi do mozga.

  19
  18
 8. Opet ovaj DPS!!! Kako imate obraza oglasit se uopšte. Pa poslije onolike krađe vašeg drugog, povucite se u mišju rupu i ćutite bar. I sve pobježe u mrsku Srbiju. A vi nemojte više o krađi i patriotizmu. Patriotizam je da napustite vlast jednom za sva vremena na državnom nivou.
  Majstori moji, lijepo ste HTP Boka uništili. Da ne nabrajam dalje. Eno i hotel Rivijera zatvoren. Radnici dobilo otkaz.
  MONAKO!
  Ajd polako i ne vraćaj se.

  27
  10
 9. JEDVA CEKAM KAD CE DOCI DAN DA SVI POLAZU RACUNE PA KUD KOJI MILI MOJI.PRVA PROMJENA VLASTI NA DRZAVNOM NIVOU I BICE SVJEDOKA SARADNIKA KOLILO HOCES PA SE LAKO MOZE DESITI DA PISE KAO NEKAD NA CETINJE:ZA SPIJUNE-NE RADIMO UTORKOM!……

  25
  5
 10. Niste vi doveli na vlast Izbor,nego na zalost nasu mi vas.Posle 15g,.Mislili smo da mozete,da pomognete da rjesite probleme grada.Niste to uradili i sad pricate lazi.A mi da smo, hteli fotelje pustili bi vas jos 2 god.

  23
  11
 11. Hajde budite dobri i posteni pa recite javno ovom narodu sta ste vi kao koalicioni partner uradili da prekinete tu ruznu praksu Izbora? Da li ste Izboru zaprijetili raskidom koalicije ili sa revizijom poslovanja? Onaj ko krade i koji drzi vrecu su potpuno isti. Sa ovom i ovakvim pricama samo priznavate da ste zajedno radili, a kako onda mislite da vam narod pokloni povjerenje u buducnosti?

  36
  4
 12. Ja jednostavno obožavam kad DPS napada sam sebe i pokušava da prebaci na drugoga krivicu.
  Pa da razjasnimo ovo jednom za svagda, Turistička Organizacija nije usvojila program i finansijski plan za ovu godinu samo zbog DPS-a koji je dobio nalog da sve to bojkotuje dok ne preuzme Turističku. Plan za preuzimanje Turističke im je propao zbog manjka kvoruma, Bogu hvala, jer ONI žele da finansiranju kampanju preko iste, kao što su to već počeli da rade preko grbače Opštine. Na zadnjoj sjednici turističke su prštale pohvale, a nakon što je Izbor raskinuo ljubav, nakon smjene Izborovih kadrova i nakon propalog plana preuzimanja TO, počele su da sjevaju optužbe SVAKODNEVNO! E sada da vidimo kome ovdje ima nešto nejasno?

  33
  7
 13. Moramo malo da se strpimo dok ne dodje D.F. tamo ima skolovanog kadra sa zavrsenim Turistickim Fakultetom koji govore vise stranih jezika a ne one koji drze agenciju i bez radnog staza.

  13
  21
 14. Ovo je sramota sta se radi u instituciji koja treba da bude nosilac razvoja ovog grada.Izbor je nasledio nacin poslovanja dok je snp upravljala sa turistickom kad je direktor dizao kredite i za kupovinu stanova i rijesavanje stambenog pitanja iako se zna da u zelenici ima i kucu i imanje.vjerivatno ce i ovi iz izbora da prosiruju svoje stambene kapacitete.sramota stvarno

  13
  15
 15. Hgi Podi@
  Raspitaj se kako je odugovlačenje sa usvajanjem planova od strane nekadasnjih lokalnih vlasti (SNP-PZP-NOVA) dalo alibi Brkovicu da ne mora da realizuje ugovorenu investiciju. Tako da krivicu za Boku nose zajedno birokrate iz Pg i Hn, a na štetu zaposlenih, grada i građana.

  24
  13
 16. Najjace mi je kada dps nekog osudjuje za nesto.Pa unistili ste nam mladost i buducnost….Nemojte molim vas nikog da napadate za nista jer su svi mala djeca za vas!!!

  34
  13
 17. Niste slučajno stavili djevojku da obavlja funkciju direktora TO ili na čelo Opštine gospođicu koja nije znala ništa o poslu kojim treba da se bavi, ali znali ste to od početka i zajedno ste u svim malverzacijama

  28
  10
 18. Ma sve je u redu ali nemojte vi brinuti o novskom turizmu, zar mislite da smo zaboravili kako ste “sredili” Boku. I da se zna, dvije godine ste zajedno radili ovo sto sada kritikujete, mogao bi neko da “pospe malo pepela po glavi”, mozda bas oni koji su najgrlatiji u kritikama.

  42
  7
 19. I ptice na grani znaju da su Dusko , Mladen i Vavic pruzili ruku novskoj opoziciji i pokrenuli vanredne izbore , a zauzvrat trazili da TO ostane njima i da se ne preispituje dje su pare… Osjetio je Dusko da ce DPS sve karte iznijeti na sto , da Novljani napokon saznaju sta im se desava sa gradom vec 17 godina , pa je to preduhitrio i sprijecio na ovaj nacin ! ALi ne jos dugo , ako Boga ima odose Dusko , Mladen i Vavic u politicku istoriju !

  31
  30

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code