DPS: ”HERCEG NOVI PARALISAN, JEDINO TRGOVINA NAPREDUJE U VLADAJUĆOJ KOALICIJI”

DPS: ”HERCEG NOVI PARALISAN, JEDINO TRGOVINA NAPREDUJE U VLADAJUĆOJ KOALICIJI”

201
0
Podijeli

dps press 2 240913– Očigledno je da se u Skupštini opštini Herceg Novi dešava ono što smo predvidjeli i nagovjestili već prije godinu ipo, a to je da pet partija koje su u koaliciji imaju sve više nesuglasica između sebe ali i u samim partijama – saopštio je danas na press konferenciji član Izvršnog odbora DPS-a i predsjednik OO ove partije, Zoran Bošnjak.
Nesporazumi i neslaganja započeti u menadžmentu opštine, preko sekretarijata, pa sve do javnih preduzeća, prelili su se i na Upravne odbore.. Problemi su u Herceg festu, Muzeju i Galeriji, Vodovodu, kazao je on. Faktički grad je potpuno paralisan i ono što se dešava u opštini je očigledno trgovina kao način sporazumjevanja u partijama – ocjenio je Bošnjak. On je podsjetio na sve što je do sada pred Skupštinu i odbornike stizalo kao znak da se o problemima treba i mora raspravljati, a što je bilo odbijeno, bilo da je stizalo od odbornika DPS-a, građanske inicijative ili iz NVO-a.

– Muzej i Galerija imaju dva direktora, Herceg fest tri, a u Vodovodu se ne zna da li ga uopšte i ima. Kolika zbunjenost vlada govori i nejasnoća koja je izdefinisala kada se vodila rasprava o Odluci o osnivanju DOO Vodovod i kanalizacija Herceg Novi. Tu već niko, ni načelnik ni predsjednik Opštine ni predsjednica Skupštine nisu znali odgovoriti na pitanje da li je na čelu ovog preduzeća direktor, ili v.d. direktor, ni ko ga je i kada na to mjesto imenovao – podsjetio je Bošnjak na dešavanja sa nastavaka 12. sjednice SO u Herceg Novom.
Očigledno postoje neslaganja u pet partija koalicije i manja je smetnja što se ne mogu dogovoriti nego što zbog toga građani trpe. Došlo je do bezvlašća i potpunog neorganiozvanog vladanja gradom – tvrdi Bošnjak.
Ovo je treće u nizu zasjedanja loklnog parlamenta koje karakterišu specifičnosti koje su sve drugo, samo ne obilježje uspješnog rada – kazao je on. Zbog svih mogućih neparavilnosti u radu lokalne samouprave Bošnjak je rekao da će se sigurno obratiti državnim organima.
O javnim ustanovama kulture, kao o kotrljajućem kamenju, govorila je odbornica Tamara Vlaović.
– U svakom gradu ima korova, a samo se u Herceg Novom on zaliva – ustvrdila je ona.
Indikativno je, kaže Vlaovićka, da otkada je na čelu Sekretarijata za društvene djelatnosti Vladimir Žutković, u ustanovama kuture se dešavaju samo bure i lomovi.
– Najoštrije osuđujemo svaki vid bahatog, nečasnog i neprofesionlanog ponašanja vladajuće koalicije prema JU Gradski Muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković – rekla je ona i istakla da DPS neće tolerisati, protivzakonito i koruptivno ponašanje pojedinaca iz vlasti.
– Mirko Komnenović je zajedno sa suprugom Olgom, testamentom svoju kuću zavještao narodu, a zadužbinu gradu Herceg Novom, tako da nisam nigdje pročitala da je “Vama gospodne Žutkoviću, ostavio u amanet” – poručila je Vlaovićka.
Neshvatljivo je i postojanje – nepostojećeg v.d. direkotra ili samo dirktora JP “Vodovod i kanalizacija” ili transformisanog u DOO, Zorana Šabanovića.
– Neshvatljivo je da i sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove, misli da je Šabanović direktor, jer nije on “filozof da misli, već treba po bilo kojoj logici da zna da JP Vodovod i kanlizacija, trenutno nema direktora” – kazala je ona. Ne postoji odluka Upravnog odbora ovog preduzeća o njegovom imenovanju, niti skupštinska saglansost.
Na novinarsko pitanje, zar se do sada nije moglo reagovati, shodno stanju u ustanovama kulture i da li je sada krajnje vrijeme da se uvede prinudna uprava, Bošnjak kaže da su oni na to i pokušali da ukažu kada su predložili 9 tačaka na usvajanje odbornicma, o kojima se čak nije ni raspravljalo jer je to odbijeno glasovima vladajuće kolacije.
Iz DPS-a zahtjevali su još krajem juna da zbog nespornih propusta i neuspjeha u radu javnih preduzeća i javnih ustanova Skupština donese odluke o razriješenju direktora, Upravnih odbora i Savjeta svih javnih preduzeća i ustanova u Opštini Herceg Novi, a da predsjednik Opštine treba odmah da po donošenju tih odluka imenuje vršioce dužnosti direktora javnih preduzeća i ustanova koji će obezbijediti nesmetano funkcionisanje u toku turističke sezone.
Na 10. vanrednoj sjednici koja jeste bil sazvana upravo zbog ovih predloga, nije čak ni usvojen dnevni red, te se o svemu nije čulo ni slovo odbornika vladajuće koalicije.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code