Početna Politika DPS HN: Kad grešnik zaboravi grijeh

DPS HN: Kad grešnik zaboravi grijeh

0

Neobično inspirisana tajnom “grijeha” i “grješnika”, potpredsjednica Opštine Herceg Novi i potpredsjednik SNP-a Danijela Đurović, poručila je građanima Herceg Novog da će se do Božića boriti molitvom, a od Božića “svakim potrebnim načinom”. Na intimnoj listi grijehova gospođe Đurović nije bilo mjesta za njen nadahnut rad na zaključenju ugovora o izgradnji kolektora, izboru izvođača i poslednjih godina praćenju završnih radova. Nije bilo riječi ni o Dekretu Kralja Aleksandra, oslobađanju Herceg Novog uz nazdravljanje pivom ili o preciznim katastarskim podacima iz doba Austro-Ugarske.

Ujedinjeni u mržnji prema Crnoj Gori, njenoj kulturi, tradiciji i istoriji, grčevito su prihvatili metod odvlačenja pažnje sa svog nemara i nerada. Ne osudivši jednom riječju vatromet mržnje kojim su se zajedno sa svojim političkim partnerima iz DF-a i Novske liste obrušili na zastavu Crne Gore, istakli su na Sat Kuli državnu zastavu Republike Srbije. Konačno je hercegnovska lokalna uprava pokazala svrhu svog postojanja – oduševljeno klicanje državnoj zastavi druge zemlje!

Sve je jasnije da nanošenje ratničkih boja i nacionalistička histerija ne može sakriti prostu činjenicu da naš grad sve više zaostaje za svim susjednim opštinama, te da patetičnim performansima na vjerskim okupljanjima, koalicija koja vodi Herceg Novi samo kupuje vrijeme za pravdanje svojih grjehova i promašaja u upravljanju gradom. Dobro je da vaša politička sudbina nije u Božjim, već u građanskim rukama.

Politički marketing