DPS I ČETVORO BIVŠIH ODBORNIKA SNP-A POTPISALI GRAĐANSKI MEMORANDUM ZA HERCEG NOVI

DPS I ČETVORO BIVŠIH ODBORNIKA SNP-A POTPISALI GRAĐANSKI MEMORANDUM ZA HERCEG NOVI

536
0
Podijeli

Danas neće biti skraćenja mandata odbornicima hercegnovskog parlamenta, jer je Klub odbornika DPS-a povukao inicijativu za skraćenje mandata Skupštine koju je podnio još 13. juna.

O tome će iza 9 h biti obavješteni predsjednica Skupštine Danijela Đurović, predsjednici Klubova odbornika i mediji. Time prestaju i razlozi za održavanje vanredne sjednice Skupštine. Istovremeno je zakazana konferencija za medije u 11 h u hoitelu Light House u Igalu, na kojoj će govoriti potpisnici građanskog memoranduma za Harceg Novi, odnosno novi predstavnici vlasti u Herceg Novom.
Naime, sinoć su građanski memorandum potpisali predsjednik OO DPS-a Zoran Bošnjak i predsjednik Kluba odbornika DPS-a, Andrija Radman s jedne strane i četirti bivša odbornika Kluba SNP Herceg Novi, Vladimir Mračević, dr Predrag Anđelić, Zorica Gavrilović i Bogdan Kočetanović, s druge.
– Tačno je da smo tražili skraćenje madata, ali istovremeno smo bili otvoreni za razgovore sa svima da bi se prevazišlo stanje u gradu. Rekli smo da smo spremni da preuzmemo odgovornost za grad i to ovim činom i radimo, samo želimo da spriječimo dalje propadanje Herceg Novog. Nismo precizirali vrijeme sporazuma, ali svakako on će važiti do izbora – kazao je Radiju Jadran, predsjednik OO DPS-a, Zoran Bošnjak.
Predsjednik Kluba odbornika DPS-a, Andrija Radman dodaje da je ta partija imala saznanja da ni ovoga puta osim SDP-a neće imati partnera za izglasavanje skraćenja mandata odbornicima.
– Da bismo prevazišli krizu i agoniju u parlamentu i gradu DPS je uradio jedino moguće u ovom momentu sklopio građanski memorandum sa četiri odbnornika, za što su se tek sinoć stvorili uslovi kako bismo omogućili normalno funkcionisanje lokalne uprave do izbora – kazao je Radiju Jadran, Radman.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code