Početna Politika DPS: Izbor je napustio vlast, ali i dalje daje sebi za pravo...

DPS: Izbor je napustio vlast, ali i dalje daje sebi za pravo da diriguje i opstruiše

17

U OO DPS-a reagujući na inicijativu dojučerašnjeg koalicionog partnera Izbora za smjenom Dragana Jankovića i Andrije Radmana tvrde da Izbor pokušava da skrene pažnju javnosti sa pravih razloga raskida koalicijei da i dalje diriguju u izvršnoj vlasti.

–   Demokratska partija socijalista kao ozbiljna i odgovorna partija, nakon prestanka koalicije sa manjinskim koalicionim partnerom – građanskog grupom Izbor, preuzela je vršenje vlasti do momenta održavanja predstojećih lokalnih izbora u Herceg Novom. U to ime i za taj račun, radi sve što je neophodno potrebno za funkcionisanje izvršne vlasti u cjelini, u interesu građana i zaštiti njihovih prava – saopštavaju iz DPS-a.

Oni dodaju da je očigledno da ovakvo postupanje i način organizovanja izvršne vlasti nije po volji i ne ide „na ruku“, izvjesnim političkim subjektima u Opštini Herceg Novi.

– Uprkos tome, obavezujemo se da ćemo svoje poslove obavljati sa punom moralnom i materijalnom odgovornošću, štiteći svakog pojedinca ponaosob, tako što ćemo omogućiti da se život u lokalnoj samoupravi odvija u skladu sa zacrtanim obavezama i nastojati da ispoštujemo zadate ciljeve.

U DPS-u smatraju da su kadrovske promjene koje su uslijedile zato neophone. Nastale su isključivo radi ostvarivanja boljeg i kvalitetnijeg obavljanja našeg partijskog plana i programa,navode oni:

–      Građanska grupa Izbor je kao manjinski koalicioni partner u protekle dvije godine bila vršilac izvršne vlasti u lokalnoj samoupravi Skupštine Opštine Herceg Novi. Iako su napustili koaliciju i time formalno pravno napustili funkcije vlasti, daju sebi za pravo da se ponašaju u suprotnosti sa sopstvenim stavovima. Naime, žele i dalje da „diriguju“ tako što opstruišu izvšnu vlast Opštine Herceg Novi, a prvenstveno sasvim otvoreno osporavaju programske ciljeve DPS-a. Nadamo se da je sada konačno jasno kakvim su se manirima i u ime čije ambicioznosti koristili, dok su zastupali isključivo svoje ili ko zna čije interese.

U ovoj partiji su zadovoljni što se razotkrivaju Izborove namjere koje pokazuju pravo lice ove hercegnovske obmane, kojima su djelovali čini se i predugo na građane Herceg Novog.

– Zamjenama teza se pokušava sakriti istina. Onemogućava se da se u što kraćem roku, šira građanska javnost upozna sa pravim stanjem stvari i razlozima raskida ove koalicije. Napominjemo da će DPS poštovati sve što je zasnovano na zakonskim odredbama i njihovoj regulativi, pa će shodno tome donostiti mjerodavne zaključke i odluke. Dokaz takvog djelovanja je podrška skraćenju mandata Skupštini Opštine Herceg Novi, gdje smo pokazali da su nam interesi građana i opštine prioritet. Uskoro će javnost ovog grada biti u prilici da na legitiman način izabere one u koje vjeruju i koji ih nikada neće izigrati ni obmanuti.

DPS postojano stoji iza svake odluke svojih predstavnika u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima. Samim tim i podržava sve njihove aktivnosti u ispunjenju izbornog programa OO DPS-a Herceg Novi kojeg će dosljedno sprovoditi, po uzoru na sopstvena načela i principe – zakljujučuje se u saopštenju OO DPS-a Hreceg Novi.

17 Komentari

 1. Priča je nepotrebna.Nijedan vuk nije ćud promijanio,makar kako da živi.Nije stvar u davanju,ni prodavanju,nego u glavu,a takvi smo kakvi smo,neki izlaze iz kuće kao da idu na front,ne misle o raboti,ni o zaradi,ni o đeci,ni o sebi….ne misle ni o čemu,jer ne umiju,drugi im misli.

 2. Ja bi ove iz Izbora pustila da 24 sata pričaju na radiu i pomogla u kampanji za nove izbore, jer što više budu pričali narod će shvatiti da su oni prošlost.
  DPS samo neka nastavi kako je počeo i pobjeda je njegova. Oni ovim postupcima pokazuju da su jedna odgovorna partija, najveća i najača ,koja jedina može da vodi ovaj grad.

 3. Sreća pa je maj blizu, a za koji dan i Filipova objava datuma izbora, što bi najzad značilo zabrana zapošljavanja u Opštini do neke nove vlasti.

 4. Valjalo bi da ovaj izbor prestane više sa šaradom i zamajavanjem naroda.Mnoge bitnije stvari zaslužuju medijski prostor.Dobili su šta su htjeli nek se pokriju ušima i ćute.Gdje su silne pare date za projekat EPK gdje su njihovi konkretni rezultati.Da nije bilo DPS a i njihovog savjesnog rukovođenja nijedna ulica se ne bi sredila a smišljali bi čardake ni na nebu ni na zemlji.Počinje se od malih stvari konkretnih vidljivih a ne prospi maglu uzmi pare i pravi se da je za cirkus kriv neko treći

 5. Imate tri mjeseca. Ako ste sposobni dovoljno je da pokažete sta umijete. Ocjena javnosti o vasoj tromjesečnoj vladavini poslije 16 godina u ovom gradu ce biti na izborima u maju…zato se ne obazirite na političke suparnike vec delajte za dobro grada i građana.

 6. Sve je jasno kao dan.Samo vi zavrsite posao kako ste krenuli.Dosta je bilo njihovih prijetnji i ucjena.Nemogu nam vise nista.Oni su kvarna proslost!Samo naprijed!

 7. Zamjerimo mi DPSu svašta, i treba, vlast je da se kritikuje, vazda bilo…
  Ali da im Izbor može što prigovoriti, vala ne može ni njima ni đavolu crnome… I ako DPS sad pušti da im ovi glume dirigente iz sjenke – nijesu normalni.

 8. Konacno da radite ono sto se od Vas ocekuje Kasnjenje od dvije godine zbog IZBORA treba oprostiti ali ne xaboraviti kome ste da dali-ustupili sve pozicije u ovom gradu , nedorasli su bili u svakom pogledu i misle da ce i dalje. Samo odlucno NE moze spasiti grad.. non pasaran Hvala

 9. Dobro se neko sjetio da ih pošalje đe im je mjesto.
  Ma sram ih bilo! Ovaj DPS ih je puštao 2 godine da rade kako ih je volja… I? Što su napravili. DPS može da se opravda samo ako sad zapne da radi nešto, jer ovo za dvije godine je bila izborova samovolja. I nije im dosta.

 10. A vi iz Dps-a ste zadnji koji smijete nesto da kazete nekom…nista bolji nista od Izbora! Pogledajte samo sto cinite poslednjih 30 godina

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code