DPS: IZVRŠNOJ VLASTI VAŽNIJE KO ĆE BITI PREDSJEDNIK OPŠTINE, NEGO VODOSNABDIJEVANJE U...

DPS: IZVRŠNOJ VLASTI VAŽNIJE KO ĆE BITI PREDSJEDNIK OPŠTINE, NEGO VODOSNABDIJEVANJE U HERCEG NOVOM

110
0
Podijeli

Povodom sve teže situacije sa vodosnabdijevanjem u Herceg Novom oglasili su se saopštenjem iz Opštinskog odbora DPS-a, u kome se ističe da ni ovako alarmantno stanje nije dovoljno za predstavnike lokalne vlasti da sazovu hitnu sjednicu parlamenta, kako bi se našao izlaz iz ovakvog stanja.

Njima je, kako tvrde, mnogo važnije ko će biti sljedeći predsjednik opštine.
Od mnogo problema sa kojima su suočeni građani Herceg Novog u funkcionisanju lokalne samouprave, po ko zna koji put se ponovo izdvaja vodosnabdijevanje. Hiljade građana su u restriktivnom režimu zbog neizmirenih obaveza hercegnovskog “Vodovoda” prema Elektroprivredi Crne Gore za utrošenu električnu energiju – kaže se u saopštenju.
Građani Herceg Novog, koji su među najurednijim platišama za utrošenu vodu, ne dobijaju ono sto uredno plaćaju jer već godinama “Vodovod” svoje obaveze za struju ne izmiruje. Ne plaća se struja, zaposleni ne dobijaju plate, kreditna zaduženja su preko osam miliona eura, pa gdje su pare? Za dug Vodovoda u iznosu preko 800.000 eura prošle godine izdvojeno je svega 3.000 eura!
Oni podsjećaju da je Skupština opštine Herceg Novi, uz podršku i odbornika DPS-a, krajem 2012. godine pokušala da kroz kreditno zaduženje pomogne u rješavanju ovog problema.
Od tada, tvrde u novskom DPS-u, od namjenjenih preko 600.000 eura, Opština je “Vodovodu” uplatila 150.000 eura uz obavezu da se preko formirane višestranačke komisije sagleda stanje u ovom, tada jos javnom preduzeću.
Komisija, zbog nemogućnosti dobijanja potrebne dokumentacije od ovog preduzeća, nikada nije završila svoj posao. I to po njima, govori o odnosima između osnivača, Opstine Herceg Novi i ovog, trebalo bi da bude, njenog preduzeća od posebnog društvenog interesa.
U aprilu prošle godine, predlog upravnog odbora za izbor direktora nije dobio neophodnu saglasnost osnivača, dakle Skupštine opštine Herceg Novi.
Kako je, u kom statusu i po čijem ovlašćenju (rješenju) funkcionisao direktor ovog preduzeća nije jasno najodgovornijim ljudima: predsjedniku Opštine, predsjednici Skupštine i resornom Sekretaru.
To je kulminiralo na način da je svako pojedinačno od njih na sjednici Skupštine dao različito tumačenje o statusu direktora tog J.P. -a. Gomilaju se dugovi, povećavaju gubici na mreži, rastu nenaplaćena potraživanja, trpe građani, a niko nije odgovoran!
Ni aktuelna situacija sa svakodnevnim novim isključenjima struje pumpnim stanicama, što dovodi do novih restrikcija, nisu dovoljan razlog koaliciji na vlasti u Herceg Novom da zakaze hitnu, vanrednu sjednicu Skupštine i pokuša da nađe rješenje i prekine ovu, na ovaj način, bezizlaznu situaciju.
Očigledno je da je koaliciji na vlasti u Herceg Novom trenutno važnije ko će biti izabran za predsjednika Opštine od problema u “Vodovodu”. Tako još jednom pokazuju koliko ih zanimaju interesi građana. A možda stvarno i ne mogu da razriješe ovaj problem pa se prave kao i da ne postoji – zaključuje se u saopštenju OO Demokratske Partije socijalista, koje potpisuje predsjednik Zoran Bošnjak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code