DPS: “Komedijaši na vlasti 3”

DPS: “Komedijaši na vlasti 3”

40
Podijeli

Povodom aktuelnih političkih dešavanja u Herceg Novom, saopštenjem za javnost oglasili su se iz OO DPS Herceg Novi.

Poštovani građani, zahvaljujemo se na velikom broju poziva podrške i iskazanim simpatijama za saopštenje koje smo nazvali “Komedijaši na vlasti”. Prihvatili smo vašu sugestiju i inspirisani nedavnim dešavanjima, pripremili treći nastavak.

Picerija i restoran

Naziv djela: Komedijaši na vlasti
Čin: treći
Scena: kabinet Predsjednika Skupštine
Uloge: kumovi

Katić: “Đe si kume, dođi da te zagrlim, mili moj Bigo.”… (kumovi se grle, onako kumovski)… “Evo sam pravo iz Jagodine kod tebe.”

Bigović: “Iz Jagodine? A što si tamo činio, kume Kati?”

Katić: “Bratimio se sa, sa… kako zvaše onaj iz Jagodine… Lišaj? Ne, ne… Palma. Bratimio sam se sa Palmom.”

Bigović: “Ti to po botaničkoj liniji, kume Kati, novske palme kod Palme u Jagodinu. Neka si, neka. Nego, kume Kati, jesi li imao odluku Skupštine Opštine da se bratimiš?”

Katić: “Odluku? Kakvu odluku? Što će mi? Mi smo koalicija, kume Bigo. Mi sve radimo k’o musketari. Svi za jednoga… Sjećaš se?”

Bigović: “Sjećam se, sjećam, kumara, i to dobro. Nego, kako si mogao da se pobratimiš ako nemaš odluku Skupštine? Moraš voditi računa o zakonu, kume Kati, a zakon je tu jasan.”

Katić: “Viđi ovako, kume Bigo, ja sam tamo pošao i mi smo se obećali jedan drugom. Javio sam medijima, oni su to objavili i ta stvar je završena. Za-vr-še-na! Poslije ćemo provuć’ odluke na Skupštini, kume Bigo. Ne sjekiraj mi se stalno. Nego, da si ti vidio, moj kumara, kako ovaj Palma dijeli pare. Svaka mu čast! Svakome koga vidi da po dvije-tri ‘iljade. A rabota? Ih, nema tu ovih koalicionih dogovora, procedura i čuda k’o kod nas. Ne, ne… Samo reče: dođi sjutra na rabotu i to ti je. Kad će kod nas, kume Bigo, to vrijeme da i ja idem malo po p’jaci, dajem pare i obećavam posa’? A kume? Ja to strašno dobro znam da radim, kumara moj.”

Telefon zvoni, Bigović autoritativno: “Da, molim… Nije valjda… Pa što se nije javila?…Uf!… Dobro.” Spušta slušalicu i dodaje sebi u bradu: “Kako ću ja ovo izdurat’?”

Katić: “Što kume Bigo? Što je bilo?”

Bigović: “A kako što je bilo: ti u Jagodinu na palmu, a Đurovićeva u Osečinu na šljive. Ima li ko da radi u ovom gradu? Ide 100 dana od kada smo preuzeli vlast. Đe su rezultati? Kako ćemo pred narod?”

Katić: “Ništa se ti ne sjekiraj, kume Bigo. Mi smo vlast! Nije sto dana kad je sto dana, nego kad mi ‘oćemo. Pošenućemo 100 dana dvije-tri nedjelje i eto. Stalno ti ponavljam: ne sjekiraj se toliko.”
Telefon ponovo zvoni, a Bigović malo manje autoritativno: “Da, molim…Došla je?…Dobro.”

Katić: “Što je sad bilo, kume Bigo? Ko te opet iznervirao?”

Bigović: “Sve je u redu. Javljaju da je danas Simonida poranila na posao. Stigla je prije dvanaest.”

Katić: “Kad pomenu Simonidu, što ona ne ode neđe, kume Bigo? Ona ti ima dva-tri državljanstva može da ide đe oće. Ili da ti i ja neđe pođemo? Možemo li sledeće nedjelje u Lilehamer?”

Bigović: “Kako to misliš da Simonida ima dva-tri državljanstva?”
Katić: “Ti ne znaš, kume Bigo? E moj kume… A kako ti meni reče: zakon je tu jasan. Ti si mislio da samo mi imamo ove naše sa po dva državljanstva. Ne, ne,… kume Bigo.”

U tom trenutku zvoni Katićev mobilni telefon. Katić se trgnu, a osmjeh mu se zaledi. Ipak, slatkozborno izgovori: “Dobar dan, veliki-mali šefe! Kakvo iznenađenje! Šta radiš, veliki-mali šefe? Nismo se čuli od poslednjeg saopštenja kad sam, kako si mi kazao, dodao malo kupusa i kozu da se zna odakle si…. Da, da, tako je, veliki-mali šefe, i zbog izbora u Podgoricu, tako je… Da, da… Veliki-mali šefe, evo ja sam kod kuma Biga u kabinetu, pa sam mislio…” Katić brzo odmače slušalicu da bi umanjio poplavu buke iz slušalice i ispod glasa šapnu kumu: “Greote od ovog našeg velikog-malog šefa. Ža’ mi ga je. Još osjeća tjeskobu, mučninu i neodoljiv nagon za povraćanjem kada pomenem DF.”
Bigović zabrinuto gleda u daljinu, dok iz slušalice mobilnog telefona izbija glas velikog-malog šefa.

Na žalost, nastaviće se…- poručuju iz OO DPS Herceg Novi.

40 Komentari

 1. Ništa DPS- u ne treba ovakva ironija,
  Ima puno ozbiljnih tema koje dolikuju ozbiljnoj partiji i time se treba baviti.
  Recimo, treba početi od stanja i planova u urbanizmu.
  A što se tiče Palme, ne treba on da bude pretmet zezancije. Čovjek je uspješan u svoj poslu, usput je i gost

 2. Makar da se uvede linija pokraj HDL Lakovića kako bi građani mogli snimiti i postaviti na web-sajtove fotografije Hercegnovskih invalida. Ne znam da li ste primjetili ko sve u zadnje vrijeme u jutarnjim kafe-ritualima parkira džipove na mjesta predviđena za osobe sa invalidskim potrebama, a ispred Lakovića na kraj Igala? Eto pošto ti likovi fizički nisu invalidi i nemaju takve naljepnice na vozilima, onda predpostavljam da su invalidi u mozak, a ujedno su i poslanici jedne političke partije u Crnoj Gori. Blago nama sa njima, daleko će nas dovesti!!!

  6
  2
 3. Napisite jednu komediju o hotelima,o vlasteli iz Podgorice pred kojom se tresete i u glas za svoju imovinu morate govoriti da je njihova.Dodje tata i pita cija je ovo plaza,ciji je ovo autobus,stovariste a oni svi u glas: tvoje,tvoje…Dajte malo razradite,ovako bi covjek pomislio da ste neki d***** ulicarski

  23
  5
 4. u 100 dana vlasti su uspjeli da posjete dva grada u Srbiji, organizuju jedno knjizevno vece nazvano trg od cirilice i jedno pucanje na koseve. uh da! I boks mec na trgu. ma ne da su za komediju nego im je i ovo previse!

  20
  29
 5. Najjace bi bilo da radio jadran napravi anketu “Koga biste voljeli vidjeti u ulozi u slijedecem nastavku Komedijasa na vlasti” i onda da glasamo posteno i da autor ispostuje volju gradjana ovako ko sto lokalna vlast postuje nasu volju i ispunjava obecanja o depolitizaciji, sprjecavanju zaposljavanja rodbine i sl…

  18
  13
 6. Kako ih strucno dps poprckuje!!! U prvih 3 mjeseca samo se bratimi, igra basket i boksuje. Stvarno ste komedija 🙂

  24
  33
 7. moze li bigovic kako intervenisat da Vlado Georgijev odradi koncert u Osečini? Ako sam dobro shvatio to je ozbiljno turističko mjesto od preko 3000 stanovnika, vjerujem da bi mu se obradovali na sledecoj sljivijadi. Ajde, Biga, duguje mu front toliko, tj ako je Bigovic jos uvijek u frontu. Oooops.

  25
  24
 8. Par pitanja imam…
  1. je li ovo oko drzavljanstva ozbiljino ili?
  2. na koji nacin Bigovic prilagodjava mozdanu frekvenciju da bi desifrovao umne izjave svog kuma?
  3. zasto Mica jos nije nidje bio da se bratimi i kada ce?

  17
  22
 9. Odlicno! samo fali jedan bitan element. Novska lista. imaju vise udjela u ovoj vlasti nego oba navedena aktera tako da bi bilo u redu da im se posveti bar jedan pasus. Apelujem!

  22
  16
 10. ovo je prava stvar na ovo malo kishe i najave fjakave jeseni… s tim da racunam da ce ovaj komad trajati nedje do proljeca, a onda idu ponovljeni izbori. o tome se vec shushka…

  12
  18
 11. Znam da ne prihvatate nikakave sugestije ni kritike , ni one dobronamjerne, znam ali mi je zao pa cu svakako poručiti autorki (autoru), ne radite to, ne ponizavajte se, ne vrijedjajte ljude ni ako su vasi politički protivnici, a kamo li one sto nisu (još su drzavljani druge drzave), ne sramotite se više. Žao mi je, neko vas je ubjedio da su ove pisanije dobre, istina je da nisu. Mislite li da se na ovakav način ponaša partija za koju kazete da je najozbiljnija? Mislite li da su ovo postupci kojima se zasluzuje povjerenje gradjana? Nije naravno, a vi griješite, opet.

  42
  7
 12. Hoce li demokrate i na ovo ocutati kao j…… da se zna da im glavnu rijec stvarno vodi Mica… ne pise doduse saopstenja jer nije ni svoja izlaganja u skupstini pisao sam ali vodi glavnu rijec… e sad mene vise brine sledece:
  Katic u Jagodinu
  Danijela u Osecinu
  Mica u ?
  ovaj upitnik me brine a sprema se nesto … evo mala sugestija – nedje dje imaju dobre navijace zvezdine.

  18
  13
  • nije ovo novi problem uopste samo joj cute jer df nije dobio nidje nista u opstinu pa bar to. NL je sa 3 mandata odrzala predavanje, mogla bi Simonida tu stipendiju da potrosi na edukaciju kod njih.

   18
   3
 13. Kakva Osecina,kakva Jagodina!PALANKA.Pored one cetiri bratske da napravimo i ovu petu “na moru”.Za onih 15 sto smo prije vladali skoro smo uspjeli.Trudicemo se da u ovom mandatu od ovog lijepog primorskog grada napravimo pravu P A L A N K U.

  25
  17
 14. Ispod svakog nivoa pristojnosti i politicke korektnosti!
  Ako kritikujete, kritikujte jasno i konkretno i pustite se ovih “duhovitosti u pokusaju”!

  52
  15
 15. cek cek cek… sto znaci ovo Simonida ima 2-3 drzavljanstva? kao onaj 2-3 fakulteta? je li to stvarno ili se dps malo grubo shali. i ako je stvarno, zaasto moj muz ne moze da dobije CG drzavljanstvo a Simonida moze 2??? hocu odgovor!

  31
  9
 16. Opština se nije bratimila sa Jagodinom već je potpisan Sporazum o saradnji. Bolje vi gledajte vase kadrove koji obraz prodase da se na dir.fnkcijama zadrze.

  44
  15
 17. Jagodina… ajde da pregrmimo. Ali Osecina? Gdje je to pobogu? Sljive? Berba? Dps se ruga sa ovim i neka se ruga drugo za sad i ne mozemo, a mislim da cemo moci brzih dana… pozdrav za kumove!

  16
  17
 18. Ne znate vi u Novi sto je muka… vjerujte sve vam je ovo nista spram toga sto ista ta vlast cini odje u Kotor dje su se ustolicili… tako da znate tek ce da vas zasmijavaju a nece vam biti do smijeha. lazu tako da je dps amater. cvjeta sve za sto su se kunuli da ce iskorijeniti… pi…

  20
  15
  • Pa Dragana ,Koprivica pise scenarije,ali slabo bu se igraju samo onaj za izbore propao pa vjezba.Stevane bolje komedija nego krimi horor.

   11
   2
 19. Ahahahahahahahahahaha samo da ynate dpsovci da nije ovo nista smijesno nego uyasno! i vi ste isto krivi za ovo jer ste pustili da se glasovi raspu vasim pulenima i da ostanete bey vlasti koju ste jedva stekli i ulili nade da ce HN biti normalan grad a ne selendra. daleko ste vi od idealnog ali ovi sada su taman ovakvi – komedija.

  19
  14
 20. Jedino mi se ne sviđa što autor ne uvažava predloge komentatora od prošlog puta i uvede još jednu ulogu. Ja navijam da ubaci uživo Simonidu a ne ovako zakulisno glupo je… ili Danijelu. ženski neki lik da osvježi malo

  14
  19
 21. E ovih iz OO DPS Herceg Novi.Oglasite se saopštenjem za javnost u vezi lopovluka dragog i cestitog a nadasve postenog i plemenitog Sveta Marovica,osudjenog kriminalca iz vasih redova….o Boze,o Madona…Smijete li reci da je kriminalac i lopov ???? Vjerovatno ima o svima vama ponesto u svojoj biljeznici…prpa bato…

  33
  14
 22. Ahahahaha nije ljudi ovo smijesno ni malo, ovo je pretuzno da tuznije biti ne moze. I mi smo krivi i to je jos tuznije ali nema vajde od plakanja pa bar da se sprdamo sebi… Jagodina i Osecina… ocekujem Svilajnac, Zitoradju, Ljig…

  21
  18

Ostavite komentar

*

code