Početna Politika DPS Kotor: Licemjerje vlasti, dozvolila transparent na bedemima, a prethodni povodom Dana...

DPS Kotor: Licemjerje vlasti, dozvolila transparent na bedemima, a prethodni povodom Dana nezavisnosti skinula

1

Iznad kotorskih gradskih vrata od mora, posljednjih dana je istaknut promotivni plakat koji najavljuje prikazivanje novog filma u kotorskom kinu. Za ovaj sadašnji plakat – najavu za film, provjereno, nije izdata dozvola za postavljanje nadležnog Sekretarijata, tvrde u saopštenju iz OO DPS–a Kotor.

– Sa istog je mjesta, prije svega nekoliko mjeseci, pod okriljem noći, demonstrativno uklonjen nešto manji plakat kojim je građanima poslata čestitka povodom Dana nezavisnosti Crne Gore. Na istom mjestu, od istog materijala, približnih dimenzija. Uz obrazloženje – da za navedeni plakat nije izdata potrebna dozvola. Paradoksalno – navode iz DPS-a.

Oni i ovim potezom lokalne vlasti vide istu matricu nesposobnosti – odluke o gradu donose ljudi koji, za ne povjerovati, kako kažu, ne izdaju dozvole ni samima sebi.

– Ali ih to ne sprječava da, dakle, neregularno, postave plakat preko gradskih bedema, raspolažući njima kao sopstvenom imovinom. Doduše, već su nas navikli na taj posesivni i samovoljni odnos prema javnom dobru. Sada je potpuno jasno koja je bila namjera lokalne vlasti tada – neko se otvoreno zauzeo protiv čestitke povodom Dana Nezavisnosti naše Države – saopštavaju iz OO DPS-a.

Razlog uklanjanja transparenta sa čestitkom očigledno nije nikakva dozvola, jer ona zapravo, izgleda da nije ni potrebna, navode dalje u DPS-u.

– Na žalost, jedina istina je da nikada nije bio problem u bilo kakvoj dozvoli, već u sadržaju čestitke. Obilježavanju obnove nezavisnosti, – kada je njen suverenitet obnovljen nakon punih 88 godina. Posebno, ako uzmemo u obzir događaje koji se ove, simbolične 2018. godine najavljuju u našem gradu, uz punu podršku i aktivno učešće nosilaca vlasti u Kotoru. To je čak, rijetka tema oko koje su se začuđujuće bezbolno dogovorili. I istovremeno bacili pod cipelu interesa sve predizborne usklike i državnu simboliku, protivljenje podjelama i isticanje crnogorstva kao neupitnog. Licemjerje koje je samo isplivalo kroz sasvim sitan događaj, oko transparenata na bedemima, poziva nas da se naglas zapitamo odakle duva „vjetar“ i da li je južni ili neki drugi – zakljujučuju u saopštenju iz OO DPS Kotor.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code