Početna Oko nas Kotor DPS Kotor: Odluka Upravnog suda ne mijenja većinu u Skupštini opštine Kotor,...

DPS Kotor: Odluka Upravnog suda ne mijenja većinu u Skupštini opštine Kotor, Jokić i Perovića biće smijenjeni

2

Neočekivana odluka Upravnog suda pokazala je da je ovaj pravosudni organ zanemario neusklađenost legislative, i to Statuta opštine Kotor i Zakona o lokalnoj samoupravi, a takođe i zloupotrebe koje je koalicija na vlasti u Kotoru sprovodila od posljednjih lokalnih izbora, što je kulminiralo legalnom i legitimnom inicijativom većine odbornika u Skupštini opštine Kotor za smjenom Vladimira Jokića, saopštavaju iz kotorskog DPS-a:

-Ovakvom odlukom može se reći da je Upravni sud iz formalnih razloga poništio volju skupštinske većine. Međutim, ova odluka ni na koji način ne mijenja volju većine u Skupštini opštine Kotor koja je za smjenu Vladimira Jokića i Dragice Perović, koju ćemo sigurno realizovati. Ostaje da vidimo da li će ova presuda dati legitimitet za nastavak zloupotreba  Jokića i  Perovićeve koje je Upravni sud zanemario – a to je odlaganje sjednica u nedogled, čime se izigrava nedvosmislena volja većine u lokalnom parlamentu da smijene glavne kočničare razvoja opštine Kotor- navode iz DPS-a Kotor.

Ono što je izvjesno jeste da će Vladimir Jokić, shodno postojećoj većini u lokalnom parlamentu biti po drugi put smijenjen iz istih razloga zbog kojih je inicijativa za njegovu smjenu bila podnesena, dodaju oni:

– Činjenice koje je zanemario Upravni sud, a dobro poznate kotorskoj javnosti su: samovoljno donošenje odluka iz nadležnosti Skupštine, nepostojanje budžeta za 2019, nedonošenje vitalnih i zakonom propisanih strateških dokumenata od značaja za razvoj grada Kotora, nezakonito zapošljavanje aktivista, kumova i rodbine, kao i nepostojanje niti jedne kapitalne investicije od konstituisanja vlasti pa do danas.

Zbog blokade i neodržavanja sjednica Skupštine, grubog kršenja Statuta i Poslovnika Skupštine opštine Kotor, nepoštovanja većinske volje građana preko legitimno izabranih predstavnika – odbornika, uz Jokića biće smjenjena i Dragica Perović za čiju smjenu je već predata inicijativa- poručuju iz kotorskog DPS-a.

2 Komentari

  1. Df-u svaka cast.Novskoj takodje.Koliko ja znam Biga nema nikoga svog zaposlenog.Mica,Klasic,Savo Maric takodje.Ali zato nas Aleksini svedoci ukopase.Sportski centar,Parking Servis,Komunalna…Sve rodjaci,bratanici,zetovi sa srednjim skolama i nesposobni ljudi zeljni minuta slave.Srami se Katicu sta dozvoljavas.Nikad vise za demokrate

    7
    2
  2. Sve ovo Demokrate rade i u H Novi zaposlise brste svu rodbinu i komsijr bez dsna radnog staza pogledajte Turisticku, Parking, Sportski, Stambeno i ostala preduzeca a u Opstinu nemaju dje da sjede ali bitno je da su podigli porez vodu takse smece itd, mora se priznat da jedino DF je ostao dosledan svog programa.

    8
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code