Početna Politika DPS: NEĆE JESEN U GRADU POD ORJENOM BITI SIVA KAO PRETHODNIH GODINA

DPS: NEĆE JESEN U GRADU POD ORJENOM BITI SIVA KAO PRETHODNIH GODINA

0

Čelni ljudi i funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) u razgovoru sa predstavnicima Sindikata Jadranskog brodogradilišta Bijela, Savjeta za privatizaciju i Vlade, traže najbolje rješenje za zaposlene u tom preduzeću i građane Herceg Novog, saopšteno je iz OO DPS-a Herceg Novi.

“Vjerujemo da će postojeće stanje biti prevazidjeno kvalitetnom privatizacijom, koja bi pored zadržavanja postojećeg stručnog kadra, otvorila prostor i za nova radna mjesta, čime bi do sada marginalizovana Bijela vratila svoju reputaciju” – navode iz DPS-a.
U toj partiji su zadovoljni što su problemi sa kojima se radnici svakodnevno suočavaju pokrenuti sa “mrtve” tačke.
“Određeni broj radnika sporazumno je raskinuo ugovor uz otpremnine adekvatne godinama radnog staža, isplaćena je jedna i po zarada, a već ovih dana 65 penzionera postiglo je dogovor za primanje otpremnine od osam hiljada eura. Uskoro će biti nađeno i trajno rješenje za preostalih 200 radnika koji su u štrajku od 1. jula”, dodaje se u saopštenju.
I ovoga puta iz DPS-a ponavljaju da podržavaju prava radnika i poručuju:
“Neće jesen, u gradu pod Orjenom, biti siva kao minulih godina, uprkos želji pojedinaca da tako bude. U saradnji sa Vladom i drugim neposrednim kontaktima, od početka uvođenja stečaja u Jadransko brodogradilište smo tražili najbolje rješenje za radnike.
Dodaju i da je ovo ljeto pokazalo da je Herceg Novi dobar domaćin svim turistima koji su ovaj grad izabrali za odmor.
– Minulih osam mjeseci, Demokratska partija socijalista je sa koalicionim partnerom Izborom, učinila da grad oživi. A nije bilo lako, vratiti dušu Herceg Novom, koji je skoro deceniju i po urnisan.
I skaline su zapjevale. Sa njih su, minulih mjeseci, odzvanjale različite melodije, vraćen je grad Novljanima i turistima. Vraćen je mladima, pjesnicima, slikarima…… Brojni kulturni i sportski programi oživjeli su obalu i zaleđe – zaključuju u OO DPS-a Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code