DPS poziva na dogovor: Možemo biti okosnica budućeg razvoja Herceg Novog

DPS poziva na dogovor: Možemo biti okosnica budućeg razvoja Herceg Novog

9174
46
Podijeli

U hercegnovskom DPS-u, koji nakon jučerašnjih izbora nema velike šanse da formira vlast u Herceg Novom, ponavljaju da su pobjednici sa najviše, 12 mandata, ili 30 odsto više od prve sljedeće partije. Navode da je u politici sve moguće, pa i da uspiju oni da oforme vladajuću koaliciju. Upućuju poziv svim partijama sličnih razvojnih programa i vrijednosti na dogovor.

U DPS-u su sačekali  zvanične rezultate izbora OIK-a, da se smiri euforija, posebno kod onih koji nisu prošli census, ili osvojili samo jedan mandat, a prethodno sebe već proglasili za pobjednike, pa su onda  sazvali večeras press, obrazložio je koordinator te partije u Herceg Novom, Petar Ivanović. Za pitanja novinara bili su spremni da odgovaraju i nosilac liste DPS-a , Petar Porobić i predsjednik OO DPS-a, Slobodan Radović Krušo.

Picerija i restoran

Ivanović  je podsjetio  da je DPS pobijedio u gotovo svim izbornim jedinicama: Igalo,Topla, Zelenika, Herceg Novi, Bijela…

– To pokazuje kontinuitet u radu DPS-a u Herceg Novom i da građani prepoznaju ono što je obilježje naše politike – naglasio je Ivanović zahvaljujući se pogotovo onima koji su podržali DPS.

U ovoj partiji  zapažaju da postoji stabilno biračko tijelo koje podržava DPS iz izbora u izbore, ali i grupa od 3500 glasača koji često znaju da prepoznaju neke nove partije, koje su, uglavnom, do sada bile kratkog daha i postojale od jednog do drugog izbornog ciklusa. Takođe, drago im je što postoji sve manja razlika između dva bloka u Herceg Novom. Pokušaće da ispune očekivanja građana, jednako onih  koji su im ukazali povjerenje, kao i onih koji su imali rezerve prema DPS-u, kazao je Ivanović:

– Kao partija koja ima najviše osvojenih mandata bićemo otvoreni za sve one koji žele da razgovaramo o postizbornim koalicijama. Moguće je napraviti različite kombinacije. Siguran sam da ćemo i mi, kao i ostale partije, pokušati da nađemo one koji su bliski programski nama, politici koju zagovaramo, a sve u interesu grada Herceg Novog. Mi možemo biti oslonac takve politike i možemo pružiti dobru i kvalitetnu sponu između razvoja Herceg Novog i razvoja države Crne Gore – naglasio je Ivanović.

Komentarišući to što partije sličnih programa, uprkos otvorenosti DPS-a,  neće da razgovaraju s njima, Ivanović je kazao da je u politici mnogo toga moguće.

– Ozbiljna politika nije za kratkoročne izjave. Zato treba gledati interes grada i građana i biti nosilac takve politike. Svi koji su učestvovali na izborima imaju i obavezu prema građanima. Po ocjenama gotovo svih učesnika kampanje najkvaliteniji izborni program ima DPS. To može biti okosnica naših razgovora i moguće je da će neke partije prepoznati u tom programu dio svojih načela i principa – ocijenio je Ivanović.

On je podsjetio da DPS nije bio u izvršnoj vlasti u velikom periodu u Herceg Novom i da je je za to vrijeme trpio različite kritike drugih partija, kao da je on bio odgovoran za grad. Vrijeme će pokazati šta je ko radio u Herceg Novom, kazao je Ivanović:

– Gledajući u budućnost apsolutno smo sigurni da možemo biti okosnica budućeg razvoja Harceg Novog, da okupimo sve partije koje su u tom našem razvoju prepoznale i šansu za sebe. Ovo nije momenat da razgovaramo o bilo kakvim kadrovskim rješenjima, nas interesuju principi oko kojih ćemo se okupiti. Ako to tako bude onda ćemo lako naći rješenje za ono što u ovom momentu interesuje najveći broj partija.

S obzirom da su politički oponenti DPS-a, pogotovo Demokartska Crna Gora i DF, najavili da će se brzo dogovoriti oko formiranja vladajuće koalicije i iz DPS-a su sa pressa uputili poziv svima  koji u programu DPS-a prepoznaju šanse za razvoj grada da  razgovaraju o partnerstvu.

– Za nas je mnogo važnije da se okupimo oko razvoja nego oko toga ko će biti pojedina personalna rješenja, ili oko toga ko će s kim praviti koaliciju. Imamo za partnere i neke sagovornike koji ne dijele naše vrijednosti i ne pripadaju istom sistemu vrijednosti, vjerovatno će to biti barijera za razgovore. Ali, smo isto tako sigurni da ima dovoljno prostora da se razgovara sa onima koji pripadaju istom sistemu vrijednosti.

Upitan za komentar uspjeha na izborima Demokrata i Novske liste, Ivanović, kaže da treba pažljivije pogledati šta se tu dešava:

– Ako ćemo realno, veliki je uspjeh prvo DPS-a u tome što je očuvao stabilno biračko tijelo. Da li imamo mandate manje ili više zavisi od učesnika izbora. Nije isto ako ih je 7  ili 12. Dosadašnje iskustvo opominje i da su ove partije bile kratkog daha i nijedna koja je odjednom dobila značajniji broj glasova nije uspjela da ih zadrži kao podršku u narednom ciklusu izbora. Da li će to biti i ovom prilikom, vidjećemo.

Ipak, šta se poslije svega može naučiti od Demokrata, koji pokazuju stalni rast podrške, pitali smo:

– Bile su i neke druge partije u rastu prije njih, ali dugoročna stabilnost  mnogo je važnija od kratkoročnog privlačenja birača. Može se mnogo više naučiti od DPS-a, koji propagira  dugoročnu politiku i drugačije vrijednosti, bez ikakvog pritiska i ucjenjivanja – misli  Ivanović, dodajući da su u kampanji od Demokrata ipak mogli naučiti nešto čemu nisu bili vični.

– Nismo vodili nikakvu negativnu kampanju. Bio sam upleten u neke negativne komentare Demokrata, za koje nije bilo nikakvog osnova. Primjećujem da je to dominantno obilježilo socijalne mreže i neke medije. Ali mi se time nećemo baviti – kazao je Ivanović odbijajući  da komentariše loš rezultat bivšeg koalicionog partnera Izbora. Jer, to samo pokazuje da ukoliko nema dugoročne politike, nema dugo na sceni ni neke partije.

46 Komentari

 1. Dzaba ste mijenjali listu,psihologa promjnite,ne može vam sve radit Milo,samo ga sramotite,da nije njega. ne biste ni pola od ovoga imali.

 2. Pored svih ucjena ,kupovine glasova, harange protiv opozicije, DPS je dozivio debakl, a kako i nece kad vam vidimo kadrove, neznalice jos ste i dobro prosli! Od vas nema gorih. Unistili ste sve gdje dodjete i cega se dotaknete.

  5
  1
 3. Ko ce upravljati Herceg Novim, ko ce bit
  Predsjednik Opstine?
  Katastrofa za Novi su rezultati izbora sa
  Demokratama i sličnim. Nema nam spasa
  u daljnjem propadanju.
  Iz lokalnog DPS-a treba očistiti neke
  ” velike ” direktore,koji su se debelo
  naplastili, a ništa nijesu uradili.
  Ivanoviću se treba zahvaliti poslije
  lose obavljenog posla.
  Predsjednice očisti svoje redove u Novom.

  11
  6
 4. Izdali ste jedinu Ideju razvoja-zbog toga Vam je pukla kolaicija.
  Ovo ste zaista morali platiti-i neka ste !, cudi me da niste prepoznali Izborove !
  Da je SRK slusao DRK-a,danas bi SRK imao bistu najznamenitijeg novljanina….

  11
  3
 5. Toliko arogantni i antipatični likovi. Dps je izgubio gurajući njih i slične u prvi plan. Osim izuzetaka kao što su g-din Kovacevic i Koprivica, kandidati za odbornike su im donijeli vise štete nego koristi.
  Neka se iz vrha partije dobro zapitaju ko su im predstavnici. Ima dobrih, kvalitetnih ljudi u Novom koji se uopšte ne bave politikom, njih treba animirati i angažovati u vođenju grada.

  35
  5
 6. ko je blizi oltaru bolje ..misu,,cuje .Opozicija ce sve napraviti i rijesiti kao i do sada,Sva prica je dzaba kad je kesa kod tate Mila a drzavna je ionako prazna dok opstinska se prelijeva BG HN BG svi opstinari su djecu ..obezbijedili,,u BG i cijela politka na na lokaknom nivou se vodi kroz masku prikrivenog nacionalizma radi privatnih interesa a ti narode PUSI.

  19
  8
 7. Predizbornu kampanju ste prepustili “kadrovima” iz starog grada, gradskim kriminalcima i novokompononvanim novljanima iz Foče. Vi ste se umislili da ste lokalne veličine, zaštićene harizmom predsjednika partije. Mislim da je sad on na potezu i da vas treba sve ukloniti,naročito
  sa rukovodećih funkcija koje su vam oduvijek bile jedini cilj. Vi ne možete ništa dobro donijeti Herceg-Novom jer ste diletanti. To isto važi i za opoziciju koja je istog profila kao i vi, samo što je njihov jedini cilj da ih Milo pozove u koaliciju uz određene privilegije. U Herceg-Novom već više decenija vlada pravilo da su “mudri zaćutali, budale progovorile a fukare se obogatile”.

  49
  6
 8. Realno DPS niste bili unutar sebe jedinstveni ,imali ste losu prevazidjenu kampanju.Porobic se kasno ukljucio.Radmana ste opstruirali, a najbolje zna kako treba,.ali realno niste ni imali srece…taman kada ste zasukali rukave prevario vas je DRK i onda ste dobili jos jednog napadaca. Morate se za 24 sata konsolidovati,a Milo da vas dobro kazni i naredi kako i s kim dalje.

  38
  9
 9. Od prodaje Kasarne Kumbor, Bolnice Meljne, Bokinih hotela sa restoranima i drugim nekretninama, Brodogradilišta, od iznajmljivanja Morskg dobra… koliko se uložilo i vratilo u naš grad? Institu je od pohare spasilo što su otišli na drugu stranu primorja. Ovu priču o razvoju dps da ostavi za ruralni dio CG.

  36
  7
 10. Sad ce DEMOKRATE odmah zaustaviti Mamulu ,bolnicu Institut,kolektor……zaobilaznicu,kolektor zavrsiti prije ove sezone….Novom ce biti obezbjedjeno med i. mlijeko Blago naivcima a i onim koji prodaju mu. za bubrege.

  37
  14
 11. Cemu se ova trojka ovako na slici raduju???
  Mozda tome sto su svojim radom i radom isluzenih agitatora (Pupo, MZ, Medicinski brat, suster, hirurg…) izgubili 1000 svojih kako oni vole reci “sigurnih “glasaca. Samo neka Ivanovic prica. I Brisel prica za njim.

  37
  6
 12. @Cang Kaj Sek

  Nisu pukli 1000 stalnih glasača, “dali” su ih SD-u i Škobalju da bi ovi uzeli po mandat. Tako da su zapravo na istom. Imaju najstabilnije glasačko tijelo. Doduše pritiscima i ucjenama stimulišu to glasačkl tijelo ali se ono, brojčano, ne mjenja mnogo. Tako će biti sve do kraha DPS-a

  46
  2
 13. Tacno je da DPS ima i onih koji ne znaju dje bi ni sto bi,ali svi koji su ovoga puta ostali doslijedni su ozbiljni i stabilni ljudi,zreli i sigurni za vazda,nepodmitljivi i nepotkupljivi.Ostalih 11 partija govori mnogo o slozi u opoziciji.

  14
  13
 14. Vase je pravo da pozovete, a nas gradjana je pravo da svaku stranku koja s vama udje u koaliciju nagradimo kao IZBOR. A i vas koji imate silnu masineriju je ta prevara novljana kostala 1000 glasova manje.

  26
  6
 15. Ivanoviću, Daliborka ti je podigla visinsku prečku na 6029 glasova 2014. Ti nemaš dobar odraz, a i sa visinom kuburiš da bi to ikad preskočio. Pomalo pakuj kufere i parti put Podgorice. Ajde zbogom, kumim te Bogom. Vratite nam Pejovićku.

  32
  4
 16. Krckala se izjava citavih 20 sati..
  Niste bili u izvrsnoj vlasti???
  Zelite dobrobit grada?? Ajde to pokazite… Za 10 dana asfaltirajte magistralu od Sutorine do Kamenara, otvorite turist biroe da imamo gdje goste prijavljivat, ponistite resenja zaposlenima na neodredjeno koje ste potpisali zadnjih 10 dana, ukljucujuci i juce…
  Onda cemo razmotriti vas poziv…
  18 odbornika opozicije…pardon nove vlasti

  24
  5
 17. @Novljanka66 je sasvim u pravu,zar treba da propadamo kao grad i dalje? Sasvim se slažem da je najbolje vlast napraviti sa DPS-om i oročiti tu koaliciju vremenski i zahtjevom rješenja gorućih problema!
  1.Dao bi DPS-u 6-8 mjeseci da riješe pitanje Boke,određivanje najniže prihvatljive cijene za svaki hotel,pojedinačno ih ponuditi(Plaža,Boka,Igalo i Tamaris)strateškim investitorima i odmah da se svi nanovo grade…znam lično da je nekoliko investitora odmah spremno na takav dogovor!
  2.Takođe DPS-u godinu dana,da se postavi profesionalni Menadžment u Institut,koji bi od njega čudo napravio(jako profitabilno preduzeće) i da se napravi velika čistka viška zaposlenih.
  3.Da riješe pitanje postavljanja bolnice Meljine u zdravstveni sistem CG,te da se ona renovira i opremi modernim medicinskim uređajima,neophodnim za visoko funkcionisanje zdravstvene zaštite.
  Oni to mogu i morali bi,jer su sami do toga doveli…

  28
  36
 18. Gospodo draga ovo je bila utakmica,zato se ponašajte kao sporetisti.Ovo je poraz a za to su uvek krivi igrači i rukovodstvo.Ovde je jasno da se drastično moraju menjati neke stvari unutar DPS-a.
  Neki ljudi ne mogu biti na funkcijama na kojima su!!!Najgore je biti neiskren prema sebi,zato se upamet i napravite “čišćenje” jer se pokazalo da ovako više ne ide.Najviše trpi i trpeće grad!!!
  I još nešto,kampanja je bila očajna ma, kao da je nije ni bilo,zašto??

  34
  5
 19. Ja mislim da smo u pravim rukama sa dps u bilking buducnost. Oni su most prema boljem sutra. Srecom imamo NATO pa onda unija ljudi ne znate koliko smo dobili dps ce napraviti bolje sutra

  2
  26
 20. Vi ste bili sigurni da ce te osvojiti 14 mandata. A izgubili ste preko 500 glasova od oktobra do sad. Nesto vam ne stima u lokalnom Dps. Sa ovim ljudima ce te na sledece izbore ima 10 mandata. Pa mozda tad Sef bude mjenjo cjelu ekipu. A izboru bi bilo bolje da se vise ne pojavljuje na izbore. Da se ne blamira…Mora da shvate da su slagali narod. Neznam sta im tu nije jasno,nemaju vise podrsku naroda.

  40
  7
 21. O cemu ovaj prica: puknu 1000 stalnih glasaca, on pjeva i jos nas ubjedjuje da je to uspjeh.
  Ko ih vodi u HN i ko ih prezentuje po gradu /puno siledzija, “gradskih mangupa” kriminogenih tipova, / pored ostalih opstepoznatih cinjenica samo doprinosi padu i daljem rasulu.

  75
  22
 22. Samo da se dozovu pojedine partije i narod i shvate da bez Dps-a ovaj grad buducnost nema. Dps-u nije dozvoljena vlast vec 16 godina, pa ljudi zaboga jeste slijepi ili zadrti? Ajmo malo da gledamo KORIST OVOG GRADA.
  Demokrate su Izbor 2, nista vise od toga. Trajace koliko i Izbor.
  A vi moji gradjani ste podbacili dobro cim povjeovaste u agresivnu i nekulturnu kampanju Demokrata. Ali sve ce da se pokaze vremenom…

  64
  78
 23. Predsjednik vase partije treba dobro da preispita rad opstinskog odbora i sve vas posalje doma. Po onome kakva vam je bila odbornicka lista ni deset posto nije bilo onih koji su tu radi ubjedjenja i podrske programu za razliku od srpskih lista. Vecina vas je tu radi funkcija, titula, privilegija, fotelja, direktorskih, nacelnickih. Zato vam je ovakav rezultat. Sramno!!!

  72
  16
 24. Izgubili ste halo, puštite se maštarija i demagogoije, opozicija zbirno (čitaj: oni koji ne žele sa dps-om) imaju mnogo više mandata nego DPS sa svojim partnerima. Dakle sportski gledano, opozicija 20 – pozicija 14. Kad se igra vaterpolo i izgubi se sa 6 razlike, to se zove ubjedljiv poraz!

  69
  25

Ostavite komentar

*

code