Početna Politika DPS: Tri pitanja za Demagošku vlast u Herceg Novom

DPS: Tri pitanja za Demagošku vlast u Herceg Novom

0

Saopštenjem za javnost danas se oglasio Opštinski odbor DPS-a Herceg Novi:

Foto: DPS saopštenje

Odgovore na tri pitanja ne dugujete nama. Mi vas znamo. Dugujete ih građanima Herceg Novog koje ste prevarili. Dugujete ih mladima koji napuštaju naš grad. Dugujete ih vojnim penzionerima koji su se borili protiv okupatora i četnika. Dugujete ih svim normalnim ljudima koji ne mogu da shvate da njihov novac od poreza trošite na četke, kante, farbe, ručkove sa sveštenicima i promociju četništva. Zato, Demagozi izjasnite se. Ogolili smo Samo naprijed preletačeviće (SNP). Ogolićemo i vas Demagoge, jer ste bez obzira na tobožnju razliku u godinama – isti.

Pitanje 1: Da li vaše ćutanje povodom slikanja odbornika Kulinovića ispred spomenika ratnom zločincu Draži Mihajloviću znači da ga podržavate?
Odbornik Kulinović fotografisan ja kao “trombonjer” u uniformi koja je vlasništvo TO Herceg Novi. Trombonjeri ne predstavljaju sebe, niti svoje stavove, već reprezentuju grad Herceg Novi. Kao sastavni dio uniforme, puška “trombon” duži se uz saglasnost MUP-a i TO Herceg Novi. TO Herceg Novi pripada Opštini Herceg Novi i nije nikakva samostalna organizacija, naročito ne organizacija koja pripada Ravnogorskom pokretu. Očekivali smo da Opština i TO zauzmu stav o ovom, eufemistički rečeno, ispadu onih koji predstavljaju naš grad. Kako do sada nisu, da li to znači da su predsjednici Opštine i Skupštine opštine – Katić i Samardžić saglasni sa ovakvom prezentacijom grada i Praznika mimoze? Hoće li nam Demagozi, koji su iskočili iz skuta Samo naprijed preletačevića (SNP), ponovo pričati o svojim antifašističkim opredjeljenjima? Ili će konačno saopštiti građanima Herceg Novog koju ideju podržavaju i za šta se konkretno bore?

Pitanje 2: Šta gradonačelnik Katić i predjsednik Skupštine rade na svakodnevnim seansama sa sveštenicima?
Lideri Demagoga Katić i Samardžić svakodnevno se sastaju sa sveštenicima Srpske pravoslavne crkve. U slobodnom vremenu mogu da rade što žele, ali pitamo se čije interese zastupaju na ovim seansama u radnom vremenu? Koje razvojne projekte grada dogovaraju? Da li je ovo način kako u praksi Demogazi propagiraju demokratiju? Ili trpe kritike zašto nisu više novca iz opštinske kase dali za molerske radove zbog čega će sveštenici morati da prose po svijetu. Ko stvarno upravlja našim gradom: Demagozi ili SPC?

Foto: DPS saopštenje

Pitanje 3: šta će vam četke i farbe u prostorijama Opštine?
Novac svih građana Herceg Novog trošite za finansiranje interesa jedne grupe građana. Vidimo da arhijerejski namjesnik hercegnovskog protojereja stavrafora Radomir Nikčević, nakon redovnih sastanaka sa Katićem i Samardžićem, objašnjava po Americi zašto je potrebno da tamošnji građani daju svoj novac. Kako reče: 100kg farbe je 100eura, a treba i nahraniti molere. Ali Demagozi, vi trošite novac svih poreskih obveznika Herceg Novog i prikrivate sopstveni nerad – zaključuje se na kraju saopštenja OO DPS-a Herceg Novi.

Zakupljeni prostor