Početna Politika DPS: Vlast u Herceg Novom ekspeditivna jedino kada se usvajaju izvještaji o...

DPS: Vlast u Herceg Novom ekspeditivna jedino kada se usvajaju izvještaji o neradu

0

Na početku sjednice Skupštine opštine Herceg Novi nije postojao kvorum za ponovažno odlučivanje, jer predstavnici koalicije na vlasti nijesu obezbijedili učešće svojih odbornika – saopštavaju iz OO DPS Herceg Novi.

Kako se to ne dešava prvi put, odbornici DPS Herceg Novog tražili da se sjednica prekine i nakon što koalicija na vlasti obezbijedi kvorum obavjesti odbornike DPS kako bi uzeli učešće u radu. U trećem pokušaju koalicija na vlasti uspjela je da obezbijedi potreban broj odbornika i nastavi sjednicu, ali pri tom nisu pozvali svoje kolege iz redova DPS.

U dosadašnjim pokušajima održavanja XIII Sjednice vladajuća koalicija u Herceg Novom izbjegavala je raspravu po svim predloženim tačkama dnevnog reda, jer je tada bilo važno da iskažu birgu za dešavanja u Budvi, Kotoru, Podgorici… Jedva dočekavši priliku da ostanu sami, okončali su XIII Sjednicu u rekordnom roku. Sva briga oko Budve, Kotora, Podgorice nestala je u trenu kada je trebalo pokriti sopstvene interese, prikriti od građana sopstveni nerad i brzinom na kojoj bi pozavidjeli Meklaren i Ferari usvojiti sve tačke. Za događanja u Herceg Novom očigledno ih nije briga.

Odbornici DPS smatraju da u situaciji u kojoj se nalazimo, a koja je uzrokovana korona-viurusom, više nego ikada nužno je da zajednički tražimo rješenja za potrebe građana i privrede Herceg Novog. Tako ne misli vladajuća većina u Herceg Novom. Njoj je važnije da podrži egzibicionizam svojih istomišljenika u drugim opštinama nego da obezbjeđuje olakšice i pomogne svojim građanima.

Tako je koalicija na vlasti u Herceg Novom još jednom pokazala svoju nemoć i nedostatak demokratskog kapaciteta. Zato i bira da razgovara sama sa sobom, jer jedino tako je sigurna da neće izostati glorifikovanje sopstvenog nerada. Klub odbornika DPS je uvijek bio spreman da diskutuje o svakoj temi. Kada oni koji su zaduženi za sprovođenje procedura shodno zakonu stvore uslove za normalan rad, mi smo tu, spremni da o svakoj temi govorimo argumentovano i jasno da nas razumije svaki građanin Herceg Novog.

DPS je ozbiljna, najveća i najjača partija u Herceg Novom i neće dozvoliti potcjenjivanje i ucjene od koalicione grupe u Herceg Novom koja očigledno u svojim redovima ima ozbiljne probleme. A kako i ne bi imali kada se utrkuju ko će raditi manje, a uzeti više – zaključuje se u saopštenju OO DPS Herceg Novi.

Plaćeni prostor