Početna Sport Dr Đuro Marić: Jadran Carine u jakoj i izazovnoj grupi u Ligi...

Dr Đuro Marić: Jadran Carine u jakoj i izazovnoj grupi u Ligi šampiona

1

Žrijebom u Barseloni odlučeno je da PVK Jadran Carine bude u A grupi LEN Lige šampiona u kojoj su Jug Dubrovnik (CRO), Spandau 04 (GER), Szolnoki Dozsa (HUN), Atletic Barceloneta (ESP), Olympiacos (GRE), kao i kvalifikanti QR3 A i QR3 B.

Jadranaši imaju tešku grupu, bili su pandan u šeširu sa Marsejem, koji je izvukao lakšu, smatra predsjednik PVK Jadran Carine dr Đuro Marić.

– Tu je Jug, ekipa koja je godinama u vrhu evropskog vaterpola, pa Olimpijakos, prošlogodišnji osvajač, ove godine vicešampion Evrope, tu je Barseloneta, jaki Szolnoki, najjača njemačka ekipa Spandau i mi. Čekaju se još dvije ekipe koje će kroz kvalifikacione turnire izboriti pravo učešća, kaže za Radio Jadran dr Marić, očekujući bar još jedan jak tim.

Ovo je izazovna grupa za mladu ekipu kao što je Jadran i moramo biti realni, bez pretenzija da možemo napraviti neki značajan rezultat, jer je svaka pobjeda je veliki uspjeh za našu ekipu.

Prvo kolo Jadranaši će igrati protiv Juga, sa kojim će snage odmjeriti u bazenu Instituta Dr Simo Milošević.

– Bazen je spreman već dva mjeseca. Zahtjevi LEN-e su sada rigorozniji, trebaće novo brendiranje na bazenu, novi tehnički momenti koji izuskuju još dodatnih troškova, ali to ćemo do 8. oktobra sve završiti kako treba, rekao je dr Marić.

Učešće u Ligi šampiona i pored wild carda iziskuje velike troškove, jer sada treba putovati Evropom na utakmice.

– Učešće u Ligi šampiona košta 110.000, uz rebranding to je 120.000 eura, a sredstva ćemo obezbjediti uz pomoć sponzora, lokalne zajednice, Ministarstva sporta, Vaterpolo saveza, rekao je dr Marić.

Najvažnije je da momci dobro igraju, jer ovo je jako interesantna i izazovna gupa, biče puno dobrih utakmica. Predsjednik kluba vjeruje da će na domaćem bazenu mladi Jadranaši biti tvrd orah za svakoga.

1 komentar

  1. Poštovani gos.Mariću. I ako sam proveo u fk igalu desetak i malo više godina, vama moram priznati da imate jako dobru i kvalitetnu vaterpolo školu.Toliki broj kvalitetnih igrača pravite da je to za udjbenike.
    Igalu sam predlago da dovedemo kvalitetnog trenera Vladimira Jocića ali to ne odgovara sadašnjim trenerima koji ubiraju članatinu a rezultati nula.
    Sve najbolje Jadranu u daljem radu.

    12
    7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code