Početna Politika Dr Krstina Doklestić podržala Novsku Listu

Dr Krstina Doklestić podržala Novsku Listu

0

Poznati hirurg, doktor medicinskih nauka, Novljanka i Bokeljka, dr Krstina Doklestić podržala je Novsku Listu na predstojećim lokalnim izborima. Podršku je pružio i njen suprug, Vladimir Vasiljev, istaknuti specijalista u domenu informacionih sistema, bivši predavač na Građevinskom fakultetu u Beogradu i direktor firme Geo Info Strategies.

U dopisu Novskoj Listi, dr Doklestić je poručila:

“Poštovani gospodine Konjeviću,
pružamo punu podršku Vama i Novskoj listi i nadamo se pobjedi na predstojećim izborima. Srdačan pozdrav
Tina Doklestić”

Tina je ćerka Jasne Doklestić rođene Tomanović i pok. Slobodana Doklestića pomorskog Kapetana duge plovidbe. Rođena je 1971. godine, i u rodnom Herceg Novom je završila osnovnu školu Dašo Pavičić i srednju školu Ivan Goran Kovačić. Živi i radi u Beogradu.

Zaposlena je kao specijalista opšte hirurgije i subspecijalista urgentne hirurgije. Načelnik je I Odeljenja na Klinici za urgentnu hirurgiju, Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije i Docent na Katedri za hirurgiju sa anesteziologijom na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Član je Srpskog Lekarskog društva (SLD), Međunarodnog udruženja hirurga, gastronetrologa i onkologa (International Association of Surgeons, Gastroenterologist and Oncologist, IASGO), Svjetskog udruzenja urgentnih hirurga (World Society of Emergency Surgery, WSES), Društva ljekara urgentne medicine Srbije (DLUMS), Međunarodnog udruženja žena ljekara (Medical Woman International Association, MWIA).

Predavač je na inostranim i domaćim skupovima. Nagrađena je za naučni rad na 24 th IASGO World Congress 2014. U Beču. Dobila je nagradu i od strane Naučnog odbora Svjetskog udruženja urgentne hirurgije na 3rd Annual Congress of the World Society of Emergency Surgery, koji je održan 2015.u Jerusalemu Israel.

Kao učesnik kongresa Međunarodnog udruženja žena ljekara pod pokroviteljstvom American Medical Women Association održanog u New York, Krstina Doklestić bila je jedina žena ljekar iz Srbije koja je prisustvovala počasnoj sjednici Medical Woman International Association održanoj u sjedištu Ujedinjenih Nacija, 2019. godine.

Politički marketing