Dr Marina Delić: Neophodne izmjene servisa podrške osobama sa invaliditetom

Dr Marina Delić: Neophodne izmjene servisa podrške osobama sa invaliditetom

1006
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Na konferenciji “Ispunjen život – podrška zajednice i održivi razvoj”, u organizaciji Evropskog Udruženja pružalaca usluga za osobe sa invaliditetom (EASPD) i Fondacije Petrović Njegoš, nedvno u Podgorici, učestvovala je i medicinska direktorka Instituta Igalo, dr Marina Delić.

Stručnjacima iz velikog broja evropskih zemalja ona je predstavila rad Instituta, kao značajne karike u lancu pružanja usluga osobama sa invaliditetom – odraslih i djece.

Picerija i restoran

– Cilj konferencije je bio da ponudi odgovore na mnoga pitanja vezana za podršku zajednice osobama sa invaliditetom. Poseban osvrt bio je na neophodne izmjene servisa podrške, koji treba da uključe i omoguće pristup ljudskim pravima, kao i da pospješe vezu između UN ciljeva održivog razvoja i Konvencije UN o pravima osoba sa invaliditetom – kazala je dr Delić.

1 komentar

  1. dobra stvar se čuje,ali u praksi treba pretočiti,valjda će herceg novi imati prave servise podrške,od dnevnih do 24 časa dežurstvo za lica koja su sama…….budžetom predvidjeti finansijska sredstva za podršku osoblju korisnicima i za funkcionisanje doma…
    3    0

Ostavite komentar

*

code