Početna Naslovna Dr Milioš Bigović podnio ostavku na mjesto predsjednika SO Herceg Novi

Dr Milioš Bigović podnio ostavku na mjesto predsjednika SO Herceg Novi

87

Lokalni paralment u Herceg Novom više neće voditi dr Miloš Bigović(DF), jer je, kako saznaje Radio Jadran, podnio neopozivu ostavku na tu funkciju.

Formalno je ostavka predata početkom nedjelje i arhivirana u skupštinskoj službi. On nije želio da komentariše taj čin, ali saznajemo da je ostavku podnio iz privatnih razloga, a ne zbog narušenih odnosa u vladajućoj koaliciji u Herceg Novom, koju čine Demokrate-DF-Novska lista, SNP i SDP/URA.

Dr Miloš Bigović ostaje kao jedan od četiri odbornika DF-a u hercegnovskoj Skupštini.

Podsjetimo da je još u januaru 2018. najavio da odlazi sa mjesta predsjednika Skupštine i da će ga najvjerovatnije zamijeniti kolega Boris Seferović.

– Razlozi za to su čisto privatne prirode, jer obaveze koje imam oko privatnog posla, kao i naučnih radova kojima se bavim, ne dozvoljavaju mi da u punom kapacitetu dam doprinos radu Skupštine kao njen predsjednik. Samim tim smatram da ću veći doprinos dati dalje kao odbornik, ne zapostavljajući svoj posao”, kazao je tada Radiju Jadran Bigović.

Međutim, odustao je, ili bolje reći odložio napuštanje skupštinske funkcije, jer partneri vladajuće koalicije nijesu to prihvatili, priprijetili su i napuštanjem tog saveza. Ostao je predsjednik uz jedan uslov, da sredstva koja mu pripadaju po osnovu zarade na mjesečnom nivou, u iznosu od 794,50 eura, donira u humanitarne svrhe.

Kasnije je opet najavio ostavku uvjeren da je koalicija dosegla dovoljan stepen stabilnosti “stala na noge i pripremila teren da preostale dvije godine mandata odradi na kvalitetan način, da započne nekoliko krupnih projekata, prije svega autobusku stanicu”, kazao nam je Dr Bigović.

Konačno, ostavku je kovertirao i predao. U DF-u treba da se dogovore koga će kandidovati na njegovo mjesto, Simonidu Kordić, Borisa Seferovića ili Živka Krunića.

87 Komentari

 1. E ovi su od posebnog soja. Njihova uloga je da ništa ne rade, da ne smetaju, klimaju glavom, budu ljubazni sa svima i najbolje profitiraju. Svaka čast. I to treba znati. A imovinska kartica?

  17
  9
  • Moguce.I tako cemo nastaviti da propadamo i da istovremeno kukamo sto nas snadje.Vec vidjeno.Das cokoladicu,kazes sto voli da cuje i eto glas.

   40
   4
 2. JEDINO RJESENJE JE NEKO IZ SNP DA GA ZAMJENI .ONI SU NAJVISE ..UCINJELI ZA HN..VODOVOD IZ MORINJA CUVENI PROJEKAT .AUTOPUT TREBINJE H.NOVI .RASVOJ TURIZMA SA BATOCINOM .JAGODINOM NOVOM VAROSI I GACKOM.

  28
  21
 3. Milose ,bio si i ostao veliki covjek i gospodin.hvala ti na svemu sto si uradio za ovu nasu koaliciju.ostajes sa nama,.trebas nam.

  32
  70
  • Nije u redu da vrijedjate DPS. Sve birate velike njegove protivnike, prave novljane,postenje i sposobne lokal patriote ,a onda se pokaze da su nesposobni, da su licni profiteri, da su l,,,,i. E onda postaju skriveni dps. Nece biti. Prije ce biti da su novljani bez mozga ,da ih svako sa malo slatke price moze nasankati. Sad se gledajte u ogledalu i priznajte sebi da ste glupi

   21
   11
  • @srbine
   Birao si ga jer je bio tvoja perjanica i dika.Nosio transparente kroz grad kao pravi vodja novskih Srba.
   Sad ti ne valja pa je dps. Macku o rep. Takvi su vam svi kadrovi pa ih zadrzite za sebe.
   Birajte soviniste i dalje,nema problema ali ih ne uvaljujte drugome

   18
   7
 4. Pravo da vi recem nado sam se u ove demokrate iako su df za mene odavno isprdjela partija.ali kad vidim ko vodi ovaj grad i na koji nacin pocinjem da se pitam ko su uopste i ove demokrate.znajuci da i kod njih ima najvise preletaca.spomenucu samo jednog koji je obiso sve partije a glavni motiv mu je bio licni interes,kao i dan danas a takvih ima po mom misljenju dosta to je gospodin “BOBO MILANOVIC”.i zbog takvih moje drage demokrate u buduce ce te bit uskraceni moje i podrske moje porodice.

  84
  11
 5. Predsjednik u ostavki predsjedava dvije godine. Ostavku najavio pre dve godine i tako iz dana u dan. To nije vidjeno ni u Alan Fordu. A kvorum je uvjek naplatio Mica. Koalicija 2017-2019 je pred izdisajem. Kraj sezone pa nam treba komedija do maskembala i praznika mimoze i tako u krug. Smanjiti broj odbornika na 10 do najvise 15. I za istu novcanu nadoknadu da imaju obavezu da sastance minimalno 5-6 sati sefmicno. A tu sastancenje da je u vecernjim satima posle 17.00 E pa cemo videti ko i kako politikanti daju svoj doprinos boljitku Novog.

  40
  7
 6. Samo ljudi koji ne poznaju ovog covjeka mogu da pisu ovakve gluposti.Gospodin Bigovic je jedna ljudska gromada.Momak za primjer.I za svaku pohvalu.A vi pametnjakovici kojima u ovom gradu nista ne valja vratite se u Rasovu i cuvajte goveda.

  38
  45
 7. Dr.Maricu vi se predstavljate kao lista Novljana.Da li je napokon kucnuo cas da se pozdravite sa demagozima koji pozaposljavase sto su htjeli i oprobate se na izborima.Vjerujte da je Novljanima dosta prevare i cokoladica i kravatica.Izbori i pravi Novljani na vlast da ucine nesto dok jos nije kasno

  42
  17
  • Majstore, nagledali smo se ” pravih ” novljana. Samo ruka ruci, kum,sura ,pasenog i kalapi…
   Biraju se vrijedni i pametni ljudi. Dok to ovaj grad ne shvati samo ce se pojedini ” pravi” novljani puniti i nista za grad nece raditi.
   Uh, izvini. Za sve je kriva Podgorica🤣🤣🤣

   9
   4
 8. E moj Miloše davno ti je razum signalizirao da se mičes od te bratije, ali nije ti se dalo da razum pobijedi, pitanje je i sada dal je ostvarljiva tvoja ostavka.

  24
  13
 9. Uzmimo da je vijest tačna i pa je Bigović podnio ostavku.
  Da li je on i dalje predsjednik Skupštine?
  Jeste, jer član 68 stav 4 Statuta OHN kaže da predsjedniku skupštine prestaje funkcija danom konstatacije ostavke.
  Po stavu 3 istog člana ostavka se konstatuje na prvoj narednoj sjednici skupštine.
  Konstatovanje ostavke znači da o njoj nema ni rasprave ni glasanja.
  Drugo je pitanje postavljeno da li je legalno primanja plate na mjestu predsjednika skupštine?
  Jeste, jer i po članu 42 stav 3 Statuta OHN i po članu 45 stav 3 funkcija predsjednika skupštine je profesionalna. To je ujedno i funkcija i zaposlenje.

  19
  9
 10. Ako g. Bigoviću nešto znači moj kompliment, smatram ga za jednog od dva najveća prevaranta i manipulanta u HN lokalnoj upravi. Da li je dr. Savo Marić za nijansu bolji ili lošiji od njega nijesam siguran. Ono u šta sam siguran je da ubuduće niti jedna stranka ili koalicija kojoj pripadaju pomenuta gospoda neće osvojiti vlast u NH. Njihova pitka i slatka priča je mnoge “nasankala” ali neće više! DPS treba da im bude zahvalan, kao nekada g. Dejanu Mandiću, ako pobjede na sledećim izborima. Bravo za obojicu jer ako te neko, onako propisno namagarči, treba mu čestitati!

  72
  14
  • Simonida neće biti potpredsjednica, jer nije luda da je neko dovodi u istu ravan sa Micom. Mica je oskrnavio funkciju potpredsjednika. Seferovic će biti potpredsjednik pod uslovom da ne brani (kao ni do sada)Simonidu od daljih napada. Zamislili su da Novska prevara uzme i ovo mjesto i da ga Jovanu S. Medjutim DF je u porastu, Demokrate rapidno padaju, tako da mislim da će se izazvati novi izbori. Iza svega stoje megalomanske ambicije Novske prevare koja je sva obećanja pregazila samo nije obećana stranačka zapošljavanja njihovim članovima.

   69
   13
 11. Bigovic u SO ne dolazi na posao pa samim tim ne može ni da prima platu niti da je doniraju. Ako je osiguran i opština plaća dolrinose postavlja se pitanje po kom osnovu ako ne dolazi na posao.
  Isto važi i za Simonida. To je manir DFI prolaz kad su svi uvezati, pozicija i opozicija.

  56
  15
 12. a sada direktori javnih preduzeca pod hitno da smjene sve neskolovane rukovodioce i da se zaustavi zloupotreba sluzbenih auta u privatne svrhe , krenite od cistoce ,vodovoda , stambenoga …. !!

  78
  7
   • To je samo dokaz da vrijedi i da sam u pravu i da je jedini iz vladajuce koalicije koji moze da se dokaze mimo politike i drzavne kase,svi ostali da nijesu u opstini mogli bi naci poso za max 500e

    8
    9
 13. Šta li se ovaj dogovorio sa Kumovima Stevom iMicom vidjecemo u narednom periodu. Mica je prije grmio da mu ne da da ode vidjecemo šta će sad biti. Jedno znam, ništa nije spontano. Ako Novska prevara bude mislila da njima treba ovo mjesto onda će puču koalicija

  58
  14

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code