Početna Ekonomija Dr Miroslav Marić: Tražili smo produženje roka za dostavljanje ponuda za Institut,...

Dr Miroslav Marić: Tražili smo produženje roka za dostavljanje ponuda za Institut, ali…

33

Jedno od tri pisma namjere za kupovinu akcijskog kapitala Instituta Dr Simo Milošević u većinskom vlasništvu Vlade, između ostalih dostavio je i dugogodišnji doktor u Institutu, Miroslav Marić zajedno sa saradnikom, Karlom Bocolom.

Uz činjenicu da je veoma dobro upoznat sa situacijom u Institutu, ambiciozne namjere, ali i Svjetsku banku koja se pominjala kao jedan od „partnera“ koji bi garantovali za buduću investiciju, sve je u početku ulijevalo neku sigurnost. Međutim, zašto, ipak, nijesu dostavili zvaničnu ponudu?

Marić za Radio Jadran objašnjava da su on i njegov saradnik Bocola, te radnici i Sindikat Instituta i dalje pri svemu što su naveli u pismu namjere, ali su zahtijevali od Vlade da se produži rok za dostavu zvanične ponude:

– U tom smislu, uradili smo prve korake da bi obezbijedili klijentelu koja bi plaćala puno više nego sada. U našem projektu su i tretmani za stanovnike Crne Gore, tj. saradnja sa Fondom zdravstva, ne samo u Institutu već i na području Crne Gore. Dosta projekata smo započeli, radi se o većem broju zaposlenih ne samo u Herceg Novom već i na prostoru Crne Gore, naravno u saradnji sa Fondom zdravstva – kaže Marić.

Ali, jednostavan je razlog zašto nijesu podnijeli zvaničnu ponudu:

– Radi se o zahtjevnom projektu i mi smo još u oktobru nagovijestili mogućnost traženja produženja roka za dostavu ponuda za 30 dana i to smo ponovili u zahtjevu prošle sedmice. U namjeri smo da ostvarimo sve što smo naveli u pismu, čak i više. Imamo preko 100 miliona eura neopterećenih sredstava koja čekaju investiciju. Molili smo i Savjet i Tendersku komisiju, ali i predsjednika Vlade da uzmu u obzir našu ozbiljnu namjeru i u iščekivanju smo odluke – pojasnio je dr Marić.

Sa druge strane, on nije mogao da otkriva što će biti njihovi dalji potezi ukoliko Savjet i Tenderska komisija ne prihvate ponudu koju je dostavio konzorcijum Philibert i Ville Oliva, podsjećajući da su u zahtjevu od prije desetak dana naveli „ozbiljnost situacije, dali obrazloženje zašto nijesu učestvovali“, ali to je kako je rekao „stvar nadležnih organa“.

Dr Miroslav Marić je proveo u Institutu Dr Simo Milošević preko 30 godina i pojavio se kao akcionar u ime doktora i drugih zainteresovanih radnika Instituta kako bi „preuzeli“ kompaniju.

Pored njega, pismo namjere tada su dostavili i International Hotel Property Limited – Engleska, te kineska kompanija Affidea u saradnji sa partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

33 Komentari

 1. Poštovani Rajko,
  provjerio sam u Institutu, vaši podaci nijesu tačni kad je u pitanju naučna zvanja u Institutu.
  Generalni direktor Instituta kada se Marić zaposlio bio je Dr sci.Milutin Živković, što znači da je prije toga morao biti magistar. To isto važi i za ostale Doktore nauka koji su radili u Institutu ( J. Knežević,
  S. Radović, Lj. Radojičić, M. Obradović, V. Mihailović ).
  Pa zaključite da Dr M.Marić nije ni u čemu prvi.

  16
  3
  • Anyonimus izvori ti nisu tacni, reci javno dje si provjerio ove podatke? Kod koga, ili nastavi kriti tvoje podatke lazne kao i svoje ime

   4
   8
   • To ti je neka nezadovoljna sobarica ili konobar , pa voli da izmislja, nemoj mu zamjerat takvih ima dosta. Samo ti Miro cepaj, pratim cijelu situaciju.Pozdrav iz Beograda!

    7
    8
 2. Ma evo, ovaj momenat sam zvao prijatelja, Novljanina, u Njemačkoj. I on je doktor. Da ga upitam možemo li on i ja da konkurišemo za kupovinu Banje. On je doktor, a ja imam nekakvu imovinu, tu po selima, što mi je od djedova ostalo. Pa da to uložim, kao hipoteku. E, jadna Banjo Novska, gdje si spala. Na Marića ( valjda mati iz Svrčuga) i mlinara iz Spuža.

  20
  3
 3. Jedini koji je rekao istinu, treba vrijeme za ovoliki projekat. Drugi ni ne spominju nikakve projekte i koji su im planovi. Miro je jedini koji je iznio sta planira, a vama je i to malo. Sreca pa se ovi pametnjakovici ne pitaju nista jer bi bilo prodaj pa kukaj.

  9
  13
 4. Kao i sve u Herceg Novom, pljujete po ljudima odavde, a za druge vas bas briga. Radje da ga uzme Dr. Miro jer je prvenstveno mjestanin, a potom i najpristupacniji covjek ove ustanove. Radje bi da date Institu strancu, jer o njima ne znate nista. Tacnije vecina vas nema pojma niti je ikada krocili u Institu. Svi mi radnici koji smo prisli ovome covjeku i upitali ga vezano za privatizaciju, svima je pojedinacno posvetio paznju i pojasnio planove. Zato svi vi mozete samo da lajete, kukate i blatite nekoga ko je na mnogo vecem nivou nego svi vi. Svaki komentar protiv ovoga covjeka dokazuje vasu nesposobnost i primitivizam pa samo nastavite, ali stavite vase ime, a ne da lajete iza skrivenih imena. Pozdrav za Doktora veliki broj radnika je uz vas

  34
  15
    • Poštovani Rajko. Ima dosta magistara i ” magistara” po Banji. Gospodin Marić nije ni prvi ni posljednji. A “Institut” postoji samo u naslovu firme. Jer, ako se bavite akademskim zvanjima i znanjima, trebali biste da znate da je propisima tačno utvđeno koje i kakve se institucije mogu nazvati ” institutom”.

     12
     3
     • nije vrijedno ni odgovarati na tvoje komentare, ali mislim da sam bio jasan, Miro je prvi magistar ove ustanove. Da ti pojasnim, jer ne razumijes, prvi doktor koji je zaposlen sa obrazovanjem magistra. A za ostale podatke o Institutu suvisno je ista reci osim nemoj da lupas.

      7
      9
     • Institut nije firma nego Drzavna ustanova. Firma rijec u profesionalnom odnosu ne postoji, vec se koristi rijec PREDUZECE. Sjedi ti kuci pametuj preko google, budi za sebe “najpametniji”.
      Kao i poslije Postovani Rajko ide zarez, nikada tacka.

      7
      3
     • Poštovani Rajko. Ja sam star čovjek, ali nikada u svom životu se nijesam nekome obratio, posebno nekome koga ne znam, sa ” ti”. To je stvar kućnog vaspitanja. Valjda se Vi tako obraćate svakome. Vaša stvar. Ne treba da mi spočitavate gdje treba pisati tačku i zapetu. To je utvrdio još oko 800. godine Alkuin iz Jorka na dvoru Karla Velikog. A kod lghendarne Boke sam uvijek u gimnaziji imao peticu. Banja nije , kako Vi kažete”Državna firma”. Banja je a.d. kako piše u naslovu i logou. Akcionarsko društvo. I jedan savjet sedamdesetogodišnjaka : svoje frustracije gledajte da na pozitivan način ” liječite”. A Banju poznajem jako dobro.

      12
      3
 5. Koja lovacka i suplja prica…
  Dje si bio svo ovo vrijeme,pa ti treba produzenje…
  Prave kompanije su spremne uvijek…
  Samoreklama neka ocigledno ovog tipa.

  47
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code