Početna Društvo Dr Olivera Elez: Bolnica Meljine više ne može sama da podnosi teret

Dr Olivera Elez: Bolnica Meljine više ne može sama da podnosi teret

9

Osoblje Opšte privatne bolnice Meljine i ovoga puta solidarno, pored stalne brige o pacijentima, u stalnim finansijskim nevoljama od jutros radi u gotovo nemogućim uslovima.

Potrajaće sanacija posljedica nevremena , koje je pogodilo objekte i veliki lijepi stogodišnji park. Niko od pacijenata nije povirjeđen, ali je matererijalna šteta velika i neko vrijeme ambulantni rad u Bolnici neće biti moguć, kaže izvršna direktorka, dr Olivera Elez.

– Štete su na tehničkom bloku, kuhinji, perionici, odjeljenju za transfuziju, na kotlovnici…Najviše je stradalo interno odjeljenje, neupotrebljiva je ambulanta i kabinet, otišao je krov i prostorije prokišnjavaju. Ispraznili smo ih i iznijeli svu opremu. U opasanosti je i odjeljenje radiologije koje je ispod internog – navodi dr Elez.

I dalje je u toku urgentna sanacija objekata i prilaza Bolnici, raščišćavanje terena, zatvaranje velikih staklenih površina šparama i drugim materijalom kako noć ne bi bila dočekana s otvorenim prostorima.

– Pomaže nam Komunalno stambeno preduzeće, iz Opštine će snositi i dio troškova opravke, a iz Atlas grupe su uputili predsatvinike jedne građevinske firme da procijene štetu i počnu s radovima – ističe dr Elez.

Osoblje Bolnice je uvijek bilo solidarno i borilo se za bolnicu, podsjeća ona. Radnici su se odmah odazvali pozivu menadžmenta, a mnogi su i sami došli da čiste, uklanjaju staklo, materijal koji je pao sa krovova, stabla, granje…Hirurgija i porodilište su neoštećeni i spremni za pacijente. Međutim, status Bolnice je nepodnošljiv:

– Očekujem velike promjene u narednom periodu, jer je nemoguće održati Bolnicu u ovakvim uslovima. Ušli smo u novu sezonu, sve je više pacijenata, a sve teže obezbijediti plate, zadržati ljude i izmiriti obaveze. Ne možemo podnositi toliki teret – kategorična je dr Elez.

Ovo je dodatna nevolja koja je snašla Bolnicu, u kojoj, srećom, niko od pacijenata nije stradao, a radnici su samo tokom čišćenja imali sitnije povrede.

Podsjećamo da Vlada vodi sudski spor od 2016. godine s Atlas grupom i traži raskid privatizacionog ugovora zbog neispunjenih obaveza investitora. Ali, proces se oteže i Bolnica je u sve dubljoj fianansijskoj i kadrovskoj krizi. Inicijativa Opštine da sjednu za jedan sto i dogvore se oko spasa Bolnice, njeni predstvanici, vlasnici, resorni ministri nije još dala rezultate.

9 Komentari

 1. Predlažem da građani organozuju dobrovoljnu radnu akciju saniranja posledica nevremena u krugu bolnice. Bolnica pripada Novljanima i oni moraju da se staraju o njoj.

  11
  3
 2. Ovo je posijedica tranzicije.
  Ili u prevodu, pljačke, korupcije i rođačko kumovske privatizacije.I to nisu borbe za privredne tesurse, već samo za lokacije.
  Nažalost stradaju oni koji su to najmanje zaslužili.
  Podrška za bolnicu!

  55
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code