Dr Relja Živojinović poklonio i zasadio 50 sadnica u parku Boke

Dr Relja Živojinović poklonio i zasadio 50 sadnica u parku Boke

16
Podijeli

park boke nove sadnice 030316 3Park Boke je bogatiji za više od 50 sadnica autohtonih vrsta – agava , kaktusa i cikasa, koje je poklonio i zasadio Novljanin, dr Relja Živojinović.

Njegov motiv za ovakvu akciju, kako je kazao, je ljubav prema Herceg Novom i želja za ljepšim izgledom grada.

Picerija i restoran

 

 

Iz Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine napominju da su posađene sadnice većeg kvaliteta i doprinose hortikulturnom obogaćivanju zelenih površina našeg grada.

Živojinoviću ovo nije prva akcija, a poručuje da će i dalje pomagati gradu.

16 Komentari

 1. Pridružujem se ovim divnim komentarima.Nijesam iznenadjena, odavno poznajem prof.Vesnu i njenog supruga Relju i od nih se moze očekivati samo dobro.

 2. Dokaz da u Herceg Novom ne zive Vandali, vec gradjani sa visokom svescu o dugoj tradiciji i istoriji svog grada. Gest Dr Zivojnovica o tome svedoci na najlepsi nacin i njegovo ime ce zasluzno figurirati na dugackom spisku prethodnih novskih dobrotvora, za pamcenje i secanje buducim generacijama. Hvala, gospodine Zivojnovicu! A sto se tice urusavanja grada mislim da su za to najodgovorniji politikanti lokalnog i republickog formata koji drze samo do licnih intreresa, a do tradicije, kulture i napretka svog grada, kao i ucvrscivanja njegovih insitucija im je stalo koliko za lanski sneg.

 3. Ako park bude vracen clanu Krunskog saveta Acovicu, kako je prvostpeni sud presudio jer su njegovi preci imali vecinu akcija hotela Boka onda ce ovaj park da se proda i najvjerovatnije neko ce da gradi apartmane. Tako da da dotoreova donacija nece imati smisla. A ni cijela prica o hotelu i parku.

 4. Gospodin,kosmopolit,filantrop,stručnjak svetske klase! Velika hvala gospodinu Relji! Čast je imati ovakve sugrađane! Uzgred g.Relja se preziva Živojnović,a ne Živojinović!

 5. Svaka čast, nadam se da će se sačuvati od vandala, koji čupaju i uništavaju sve što stignu. Znam iziskustva. I mi smo preko puta naše kuće, uređivali i sadili cvijeće, i bilo je milina vidjeti, čak su i stranci pravili fotografije i tu se slikavali. Ali nažalost, bilo je onih koji su brali i nosili da kući napune vazne, a i onih koji su čupali iz korjena. Jednom prilikom smo morli i u SUP, jer nas je osoba koja je nabrala buket, a ja joj ga uzela prijavila u policiju. Sad smo posadili pitasfore , i veliko rastinje, tako da se to održalo i baš fino razraslo, a velika Tekoma je prekrila stijenu koja se izdiže do Svete Ane. Ja toliko o kulturi nekih građana……..

 6. Divan gest,svaka cast .Ne zaboravite politicari ,svih partija da u svijetu ima mnogo Novljana ,koji mnogo vole svoj grad,ali problem grada vec odavno je rukovodeci kadar,kojeg nema.
  Nadam se da kada ode ova vlast ,nece sledeca da pokida ove biljke koje su zasadene,posto obicno ruse sve sto su prethodni napravili

 7. To je jako lijepo od njega
  Ali mislim da je uzalud
  Jer sve ce to ona bagra dolje sto je unistit
  Nakon sto se usmrcu pa polude a vecina njih se trpa i u venu .
  Nadam se zaista da ce uspjet ostati pored takvih ljudi
  Koji u svom zivotu nisu napravili nista pa trace dolje vrijem i kako unistavaju ljepotu parka tako nam unistavaju i omladinu koja tek treba nesto postic .

 8. Mnogi bi postupili slično kad bi gradom upravljali dokazano sposobni,pošteni i zaslužni ljudi.Utoliko više poštovanje za ovoga čovjeka kad rizikuje i daje ovakav primjer u ovakvoj situaciji u gradu.

Ostavite komentar

*

code