Početna Ekonomija Dragan Mračević: Najveći prihodi u januaru i februaru od građevinskih dozvola

Dragan Mračević: Najveći prihodi u januaru i februaru od građevinskih dozvola

2

images_slike_licnosti_dragan_mracevicIzvorni prihodi Uprave lokalnih javnih prihoda za januar i februar ove godine su za blizu 40 hiljada eura veći u odnosu na isti period prošle godine. Prema riječima direktora Uprave Dragana Mračevića u prva dva mjeseca prihodi su iznosili oko 789.000 eura, od čega je najviše po stavci komunalnog opremanja građevinskog zemljišta – skoro 536.000 eura.
– Od tog iznosa, samo od kompanije Azmont Investments, koja gradi kompleks Portonovi u Kumboru, prihodovano je više od 363.000 eura.
Opština Herceg Novi je po osnovu poreza na nepokretnosti prihodovala oko 114.000 eura, prireza porezu na lična primanja oko 95.000 eura, administrativne takse oko 10.000 eura, ostale komunalne takse blizu 39.000, dok je po osnovu naplate turističke takse, odnosno dijela od 40 odsto, koliko pripada Opštini Herceg Novi, prihodovano oko 1.300 eura – istakao je Mračević.
U Upravi lokalnih javnih prihoda trenutno pripremaju bazu za generisanje rješenja poreza na nepokretnosti za 2016. godinu, koja će biti spremna do kraja aprila ove godine.
– Tu ćemo imati manje povećanje prihoda po osnovu naše odluke o usklađivanju sa Zakonom o porezu na nepokretnosti, koji je Skupština Crne Gore donijela prošle godine – dodao je Mračević.
Biće uvećani prihodi koji se odnose na objekte bez građevinske dozvole.

– Očekujemo da dođe do usvajanja nove Odluke o naknadama za komunalno opremanje građevinskog zamljišta, koja će donijeti povoljnije uslove u odnosu na prethodnu odluku, kako za individualne slučajeve, tako i za investitore, koji žele da ulažu u našoj opštini. Očekujemo da Skupština usvoji odluku u toku ovog mjeseca – dodao je Mračević.

Od budžetom planiranih 17 miliona eura prihoda, u prva dva mjeseca je realizovano oko 1,885 miliona eura po svim stavkama, što je 11 odsto ukupnog planiranog budžeta za 2016. godinu.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code