Početna Sport DRAGAN PEŠIKAN: FILIP KOVAČEVIĆ JESTE VICEŠAMPION SVIJETA U KIK BOKSU

DRAGAN PEŠIKAN: FILIP KOVAČEVIĆ JESTE VICEŠAMPION SVIJETA U KIK BOKSU

0

Povodom oštre polemike koja ne prestaje na portalu Radija Jadran, ali i u ovdašnjoj javnosti, nakon objavljene informacije da su sportski novinari Herceg Novog proglasili za najboljeg sportistu u 2014. godini Filipa Kovačevića, reagovao je predsjednik Kjokušinkai Kluba Herceg Novi, Dragan Pešikan.

On demantuje sve zlonamjerne komentare i one koji tvrde da Filip Kovačević nije vicešampion svijeta:
– Na sajtu svjetske organizacije www.wkaassociation.com , pod šifrom 847 piše Filip Kovačević MNE prvo mjesto. Ja sam novinarima dao sajt www.wtk.international gdje piše isto. Rekao sam im da je greška, jer Filip Kovačević je bio drugi. Ali zar je mala stvar biti drugi na svijetu. Finalna borba za prvaka svijeta bila je na lokalnoj TV. Prvak svijeta, Španac Christian Kashinski Raya, gostovao je na TV Španije i dao je izjavu da je u finalu pobjedio Crnogorca, Filipa Kovačevića. Tražićemo da nam pošalje taj interviju – navodi Dragan Pešikan.


On podsjeća da karate klub Bijela radi neprekidno od 1987.godine, od 1994. rade klubovi KK Bijela i KK Herceg Novi, a od 1997. Kjokušinkai karate klubovi Herceg Novi i Bijela. Od 2014.godine klub je preregistrovan u Kjokušinkai Klub Herceg Novi.
– Članovi našeg kluba bili su poznati šampioni ful kontakt karatea, kik boksa i MMA: Sveto Deković, prvak Evrope u kjokušinkai karateu, Denis Škrijelj, sada jedan od najboljih profesionalnih kik boksera u Crnoj Gori, Savo Kosić, profesionalni MMA borac sada u Americi, Jelica Golubović, (3.mjesto prvenstvo svijeta 2012 ful kontakt karate i 4.mjesto prvenstvo svijeta u kik boksu Beograd 2009), Milan Jovanov, međunarodni kjokušinkai šampion, sada trener u Beogradu, Vaso Ivanović, šampion Srbije u kik boksu i MMA i pokojni Jovan Kosać, šampion u kik boksu, savateu i brazilskoj điu đici.
Ima još dosta šampiona koje nijesmo pomenuli, a biće ih još, nadamo se – navodi na kraju demantija predsjednik Kjokušinkai kluba Herceg Novi, Dragan Pešikan.

http://www.lacomarcadepuertollano.com/diario/noticia/2014_11_03/10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code