Dragan Pešikan postao internacionalni majstor 4. dan

Dragan Pešikan postao internacionalni majstor 4. dan

3290
9
Podijeli

Na Otvorenom prvenstvu Evrope u kjokušinkai karateu u Barselona 28.i 29. oktobra 2017, takmičari iz Herceg Novog, Đorđe Pešikan i Željko Bošković nisu uspjeli da savladaju protivnike u prvom krugu. Đorđe Pešikan aktuelni vicešampion svijeta u konkurenciji juniora nije uspio da u prvom krugu pobjedi španskog takmičara Rodrigeza, a Željko Bošković je izgubio od najboljeg takmičara iz Irana, Sajeda, koji je u finalu prvenstva pobjedio aktuelnog vicešampiona svijeta Rusa, Fektosova.

U konkurenciji internacionalnih majstora kjokušinkai karate, nastupao je Dragan Pešikan koji je u 51. godini života uspio da prođe test snage izdržljivosti, te nakon izvođenja tehnika, 55 kata kjokušinkai karatea i 40 borbi sa različitim protivnicima osvoji zvanje internacionalnog majstora kjokušinkai karatea 4.stepen (dan).

Picerija i restoran

Zanimljivo je da je Pešikan ovo zvanje osvojio nakon 14 godina odsustvovanja sa međunarodne sportske scene. Polaganja za internacionalne majstore u kjokušinkai karateu se razlikuju od polaganja u karateu, jer se izvode pred predsjednicima svjetske kjokušinkai organizacije, veoma su naporna i traju 5 do 6 sati. Na kraju se rade kjokušinkai borbe sa različitim protivnicima.

Prije 14 godina Dragan Pešikan je bio prvi majstor iz tadašnje zajedničke države (SCG),koji je osvojio zvanje majstora sensei 3 stepen. Osvajanjem i četvrte majstorske titule postao je prvi majstor sa zvanjem Sensei Jondan u Crnoj Gori. Ovo zvanje od bivših jugoslovenskih republika osvojili su pored njega još samo dvojica hrvatskih majstora.

Reklama

9 Komentari

  1. Sve cestitke i najbolje zelje u buducem zivotu i radu divnom covjeku, drugu i prijatelju, a prvashodno sportisti koji je mnogo nase djece kroz sport poveo i vodi pravim stazama zivota i vjere. Hvala ti oce Drago.
    8    0
  2. Sve pohvale i čestitke našem najpre odličnom čovjeku drugu ,prijatelju ,čovjeku našem ocu,popu DRAGU . Uvjek je bio i ostao odličan u svemu . SREĆNO .
    11    0

Ostavite komentar

*

code