Dragan Pešikan postao internacionalni majstor 4. dan

Dragan Pešikan postao internacionalni majstor 4. dan

11
Podijeli

Na Otvorenom prvenstvu Evrope u kjokušinkai karateu u Barselona 28.i 29. oktobra 2017, takmičari iz Herceg Novog, Đorđe Pešikan i Željko Bošković nisu uspjeli da savladaju protivnike u prvom krugu. Đorđe Pešikan aktuelni vicešampion svijeta u konkurenciji juniora nije uspio da u prvom krugu pobjedi španskog takmičara Rodrigeza, a Željko Bošković je izgubio od najboljeg takmičara iz Irana, Sajeda, koji je u finalu prvenstva pobjedio aktuelnog vicešampiona svijeta Rusa, Fektosova.

U konkurenciji internacionalnih majstora kjokušinkai karate, nastupao je Dragan Pešikan koji je u 51. godini života uspio da prođe test snage izdržljivosti, te nakon izvođenja tehnika, 55 kata kjokušinkai karatea i 40 borbi sa različitim protivnicima osvoji zvanje internacionalnog majstora kjokušinkai karatea 4.stepen (dan).

Picerija i restoran

Zanimljivo je da je Pešikan ovo zvanje osvojio nakon 14 godina odsustvovanja sa međunarodne sportske scene. Polaganja za internacionalne majstore u kjokušinkai karateu se razlikuju od polaganja u karateu, jer se izvode pred predsjednicima svjetske kjokušinkai organizacije, veoma su naporna i traju 5 do 6 sati. Na kraju se rade kjokušinkai borbe sa različitim protivnicima.

Prije 14 godina Dragan Pešikan je bio prvi majstor iz tadašnje zajedničke države (SCG),koji je osvojio zvanje majstora sensei 3 stepen. Osvajanjem i četvrte majstorske titule postao je prvi majstor sa zvanjem Sensei Jondan u Crnoj Gori. Ovo zvanje od bivših jugoslovenskih republika osvojili su pored njega još samo dvojica hrvatskih majstora.

11 Komentari

 1. Jedini istinski majstor na nasim prostorima.Cast mi je bila uciti od takvog majstora koji me nije naucio samo karateu nego i mnogim drugim lijepim navikama.

  4
  2
 2. Sve cestitke i najbolje zelje u buducem zivotu i radu divnom covjeku, drugu i prijatelju, a prvashodno sportisti koji je mnogo nase djece kroz sport poveo i vodi pravim stazama zivota i vjere. Hvala ti oce Drago.

  11
  2
 3. Sve pohvale i čestitke našem najpre odličnom čovjeku drugu ,prijatelju ,čovjeku našem ocu,popu DRAGU . Uvjek je bio i ostao odličan u svemu . SREĆNO .

  14
  1

Ostavite komentar

*

code