Dragan Šimrak: Koalicija SDP-URA u novskoj vlasti ima jedan uslov: Da bude...

Dragan Šimrak: Koalicija SDP-URA u novskoj vlasti ima jedan uslov: Da bude dobro Herceg Novom

4425
16
Podijeli

Većinu u novom sazivu lokalnog parlamenta u Herceg Novom činiće 19 odbornika, opozicije na državnom nivou: Demokrata 9, DF-a 4, Novske liste 3, SNP-a 2 i SDP/URA 1. Za kvorum je potrebno 18, ali Demokrate su pozvale i SDP/URA, jer sa njima čine vlast u Kotoru i Budvi. Zašto su u ovoj koaliciji prihvatili da nakon skoro 20 godina, kako su to često isticali u SDP-u, časne opozcione uloge, prihvate  novu vladajuću, pa makar i sa jednim odbornikom, iako on nije neophodan da bi ”držao vodu”, pa i sa onima koji su ljuti protivnici suverenističkog statusa Crne Gore?

Koalicija SDP-URA, ima samo jedan uslov, a to je da buduća vlast radi za dobro građana Herceg Novog, kaže u razgovoru za Radio Jadran nosilac liste Dragan Šimrak. On dodaje da neće insistirati na dobijanju bilo kakve funkcije:

Picerija i restoran

– Što se tiče kadrovskog raspoređivanja, tu nemamo nikakve uslove. Interesuje nas profesionalno, a ne zapošljavanje po partijskoj liniji. To je i dogovoreno prilikom uspostavljanja koalicije, a mi kao koalicija SDP-URA nemamo nikakvih uslova, potvrdio je kratko Šimrak.

Na pitanje kakva će onda konkretno biti uloga ove koalicije, kao jednog od činilaca buduće vlasti, te na čemu će najviše insistirati, Šimrak nije bio precizan:

– To bi trebalo ostaviti malo vremenu koje nadolazi, a ja se nadam, odnosno ubijeđen sam da će ova vlast biti uspješnija od prethodne, poručio je on.

Šimrak takođe očekuje da će sve inicijative koje, kako je kazao,  pokazuju građansku odliku Herceg Novog, a za koje se zalagao SDP,  biti realizovane. Između ostalog, tu je i inicijativa za postavljanje spomen ploče Sv. Leopoldu Mandiću kao i podizanje spomen obilježja žrtvama deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore.

16 Komentari

 1. SDP 12-13 clanova a dobice 20-25 funkcija – fotelja – zaposlenja. svaki clan po dvije ili vise fotelja. Upravni odbori, direktori, pomocnici direktora, komisije, nacelnici, zanjenici, odbornici,… POPLOCAVANJE šETALIšTA – ŠIMRAK DRAGAN!!! BRAVO SDP – šIMRAK, ZINA,..,+9 ČLANOVA!!!

  8
  5
 2. haa ha haos, Simrak i SDP su krivac svih POHAR u Crnoj Gori,
  cija je zgrada u kojoj opstina iznajmljuje kancelarije SDP-ju? SIMRAKOVA!!!
  raspad koalicije; u kojoj su SDP, Simrak, Zina, za 7-8 mjeseci!!!
  Becic + Katic + Maric + Bigovic + Simonida + Danijela,…, nemojte sa SDP!
  NEMOJTE SA SIMRAKOM!

  17
  12
 3. Pusti se lukavih/dvosmislenih poruka da zelite dobro Novome! Nije narod slijep!
  Pokazao je SDP i ti sa njim dje je bio dok se privatizovala “Boka”. Nego ste uslovili “Demokrate” i DF da cete izaci iz koalicija u Ko i Bd ako ne budete dio vlasti u HN!
  Dobro ste CG ucinili do sada…

  53
  11
 4. Kako vas nije sramota.Potrosili ste vise para nego svi zajedno a sve vas je
  manje i manje.Ranjova sujeta ce vas kostati opstanka.Mislim da se ova mladocetnicka vlast sazalila na vas pa vas pozvala u vlast.Jad i bijeda.Necete dugo…Ni vi ni oni.Zivi bili pa vidjeli.Poceli ste sa pobjedama…Hahaha…

  40
  27
 5. O kakvoj se zalsnoj koalciji sdp ura radi samo cu kratko pojasniti.

  Sdp je bio sa dps 17 godina dio vlasti. A poharu vide tek danas.

  Simrak i Sdp se nisu stedili kad su opisivali staru vlast koja je 14 godina harala ovim gradom a sada su im odlicni jel im se svidjaju nove kravate.

  Ovi iz Ure su tek unikati. Nikola Radman i Djoko Nikocevic i jos neki su prije dvije godine napustili SDP jer su bili razocarani a danas su sa njima u koaliciji i to “prirodnoj”. Mozete mislit kada su oni preletili iz Sdp.a u sdp. Vrh

  Ima tu jos svasta a o svemu svjedoce i clanci po raznim portalima u CG u zadnje nekolike godine.

  53
  9

Ostavite komentar

*

code