Početna Politika Dragan Šimrak, SDP Herceg Novi: Državotvornost i antifašizam Crne Gore

Dragan Šimrak, SDP Herceg Novi: Državotvornost i antifašizam Crne Gore

0

Sjećanje na 13. jul je podsjećanje na dvije suštinske vertikale Crne Gore – državotvornost i antifašizam, navodi predsjendik OO SDP Herceg Novi, Dragan Šimrak.

-I kao što je 13.jul 1878. na Berlinskom Kongresu krunisao pet vjekova borbe za slobodu, tako je 13.jul 1941. pokazao da za crnogorski narod nije birao bitke koje može lako dobiti, nego često one najteže.

SDP je nastala na ideji antifašizma i tradiciji partizanske borbe naroda Jugoslavije, koja je osnova nastanka moderne Crne Gore. Zbog toga smo ponosni na sve heroje prvog opštenarodnog ustanka protiv fašizma u porobljenoj Evropi, koji su poput predaka iz mitskih vremena žrtvovali svoje živote za slobodu svog kamena, kako brda tvrdih tako i obale mora svojega.

Crna Gora će istrajati na svojoj antifašističkoj tradiciji i samo na tim temeljima se može graditi evropska država. Mnoge puno veće i brojnije nacije bi dale sve, da mogu u jednom datumu objediniti svoje istorijsko trajanje. Zbog toga, neka je sa srećom svima Dan državnosti i Dan ustanka crnogorskog naroda protiv fašizma!-poručuje predsjednik OO SDP Herceg Novi, Dragan Šimrak.

Plaćeni prostor