Draganić: Izvinjenje manjinskim akcionarima samo ako nadležni utvrde da njihovo ponašanje nije...

Draganić: Izvinjenje manjinskim akcionarima samo ako nadležni utvrde da njihovo ponašanje nije kriminalno djelo

11
Podijeli

Jutrošnjim protestom manjinskih akcionara RVI-ja, odnosno Centra Igalo, nanijeta je šteta hotelu i zajedničkoj imovini hotela Palmon Bay i Centra Igalo, ocijenjuje predsjednik Borda direktora kompanije Primorje hotels & restaurants, Božidar Draganić.

On smatra da protest nije bio usmjeren protiv uprave hotela ili neostvarivanja prava akcionara, jer za to postoje institucije:

Picerija i restoran

„Usmjeren je upravo na nanošenje štete, jer su oni znali da u hotelu boravi oko 450 gostiju. Na tu činjenicu mi ukazuje sam tajming protesta, kada ljudi spavaju ili su na doručku. Mi smo zato već predali inicijative nadležnim državnim organima i službama da sankcionišu takvo ponašanje. To je sada u nadležnosti policije i drugih institucija, jer ovo više nije pitanje akcija, već ugrožavanja nečije imovine, mira, javnog reda i mira i dostojanstva“, kaže za Radio Jadran, Draganić.

On nije imao podatak da li je usljed jutrošnjeg protesta dio gostiju napustio hotel kako se moglo čuti.

„To ne znam, ali naši turoperatori i agencije sa kojima sarađujemo su zabrinuti i traže pojašnjenje o čemu je konkretno riječ“, dodao je on.

Kompanija Primorje hotels & restaurants i dalje je kako kaže zainteresovana za otkup 12,75 % akcija, manjinskih akcionara, ali ih „jezik sile, ucjene i pritiska udaljava od toga“, poručio je on.

Na zahtjev bivših radnika, koji su jutros protestovali, da im se Draganić izvini,  jer ih je prije nekoliko dana nazvao „reketašima“, poručuje da je voljan da to uradi kada „nadležni državni organi utvrde da u njihovom ponašanju nije bilo elemenata krivičnog djela“.

Draganić nam je ranije kazao da HTP Primorje skuplja sredstva za otkup akcija, ali nije mogao reći kada bi eventualno mogli izaći sa nekom ponudom. Jer, kako je objasnio, prošlu godinu okončali su sa pola miliona eura zarade, što je drastičan skok u odnosu na 2016. U ovoj godini, takođe, imaju ambiciozne planove kad je riječ o ostvarivanju dobiti, kako bi mogli početi sa podjelom dividende.

Podsjetićemo da je Specijalno državno tužilaštvo početkom godine odbilo tužbu manjinskih akcionara bivšeg Centra Igalo, odnosno RVI-ja, koju su podnijeli protiv više lica u rukovodstvu kompanije Primorje hotels & restaurants zbog podignutog kredita od 6 miliona eura, uz garanciju hipoteke na objekat hotela Palmon bay u Igalu.

Još 2007. godine su 81 odsto akcijskog kapitala hotela Centar Igalo (nekadašnji RVI) kupili konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje za 3,1 milion eura. U međuvremenu je riješen sudski spor unutar konzorcijuma u korist HTP Primorje, a potom i potpisan Aneks ugovora sa Vladom za rekonstrukciju hotela, u koju je uloženo preko 10 miliona eura.

11 Komentari

 1. Ovaj bi najsrecniji bio da se protest odlozi do zimskog perioda kad je hotel zatvoren, da se gosti ne ometaju. Pa i poenta protesta je, bar za mene, da ih shvatite ozbiljno. Ne stoje oni tu zato sto im je lijepo i nemaju sta doma cinjet.

  7
  1
 2. Dobro vas je front organizovao..I Pipuna su vam danas puštili..nasli ste u sred sezone da brukate grad I Crnu Goru..Nikad više Srbija..!!!!

  1
  33
 3. Upravo vi govorite jezikom sile,ucjene i pritiska,te tako ljude prisiljavate na ” sporazumno ” raskidanje ugovora , nadamo se da ce ti nadlezni na koje se pozivate sankcionisati i vase ovakvo ponasanje … Jeli ti ovo Denis diktirao sta ces da kazes? Hahahaha … Dobro , znamo da jeste ,ajde sad cao …

  16
  1
 4. Draganicu nemoj misliti da si nesto posebno,zavrsit ces kao i svi Denisovi saradnici… Sve ih je otkacio tako ce i tebe… Ajd’ polako u Ni’sic !

  23
 5. je li problem otkup deonica ili neisplacena dividenda za pozitivnu 2017?
  protest zbog divid mi je u redu, al otkup deonica ne razumem, sta ce vecinskom vlasniku da se nateze oko tog delica?

 6. Tako je Draganiću delijo čuvaj ti dobro taj objekat i zaštiti se još bolje od ovih baba i djedova sto su ti zaradili fotelju u kojoj sjediš sto su kao magarci derali 40 i vise godina za penziju od 250 eura.
  A mene su Dom invalida i Boka othranili iskolovali ako znaš da se nekad tako zvao.
  Majka mi i koleginice imaju sliku sa Titom koji ih posjećuje u Dom invalida, ako i to znaš ko je bio.
  Bogu hvala dobro smo se snašli u životu pa jutros nisam majku od 80 god vodio na protest ali poruku da su reketasi doživljavam kao upućenu članu moje familije.
  Vidim da dobro baratate terminima iz krivičnog prava
  Te će vam to biti dobra preporuka za neki drugi posao jer ste hvala Bogu uspjeli odbraniti hotel od baba i djedova koji su ga svojim radom napravili.
  Velik je Bog

  67
  3
 7. Bravo radnici.Tako bi svi trebali kao vi.Da nas se digne 100000 u Cg.A ti Draganicu ,put pod noge pa u Nk pa se tamo tako ponašaj.

  54
  7

Ostavite komentar

*

code