Početna Oko nas Kotor Dragica Perović vratila na doradu predlog za smjenu Jokića

Dragica Perović vratila na doradu predlog za smjenu Jokića

6

Predsjednica SO Kotor, Dragica Perović odgvorajući SDP-u u tom gradu, kazala je da je njihov, kao i Predlog drugih odbronika za smjenu predsjendika Opštine, Vladimia Jokića, neuredan i vratila ga otklone nepravilnosti.

– S obzirom da ste mi 25.03.2019 godine, u ime Vašeg Кluba odbornika, sa supotpisnicima opozicionih Кlubova odbornika u SO Кotor, DPS, SD i HGI-a, podnijeli pisani podnesak Predloga za razrješenje predsjednika Opštine Кotor, u skladu sa ovlašćenjima iz čl. 59 i 60, stav 1 i 2 Zakona o upravnom postupku, pozivam Vas, da u roku od 5 (pet) dana,  od dana prijema ovog dopisa, Vaš Predlog za razrješenje Predsjednika Opštine Кotor, Vladimira Jokića, uredite – navodi ona.

Perović poručuje SDP-u da formalno pravno njihov podnesak, po kvantitetu potpisnika Predloga za razrješenje predsjednika Opštine Кotor, možda bi i mogao da se smatra da je u skladu sa normativima koji regulišu numerički podatak od 1/3, odnosno 11 (jedanaest) odbornika za podnošenje Predloga o razrješenju. I samo to! Međutim, kako tvrdi, sve ostalo je neuredno što se vizuelno odmah uočava na prvi pogled na tekst podneska.

– Prije svega, propratni dopis potpisuje 13, a Predlog 18 odbornika?! Isto tako, potpise ne prati puno ime i prezime potpisnika, što znači, da se ne može izvršiti identifikacija da li su svi potpisani odbornici u SO Кotor, ili nisu. I pored najbolje volje, ni nikakvo gatanje mi ne može pomoći u tom dijelu, pa shodno tome potrebno je, da, prije svega, zbog toga isti uredite – poručuje, pored ostalog, Perović pozivajući pravno pozivajući SDP da se opredijele koji član Zakona o lokalnoj samoupravi, čini osnov Predloga za razrješenje predsjednika Opštine Kotor.

6 Komentari

  1. Ovo je dokaz da sve zavisi od Presjednika Skupstine a Presjednik Opstine je samo figura ali nazalost i u H Novom je Katic prisvojio ono sto mu ne pripada.

    10
    5
  2. GOTOV JE-Jokiću ideš u klupe . Ono što rade vlasti U Novom,Kotoru,Budvi,pokazuje da oni ne mogu promjeniti CGoru na bolje ,nego na gore,to je svima jasno !!

    14
    10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code