Početna Politika Draginja Vuksanović nova liderka SDP-ea

Draginja Vuksanović nova liderka SDP-ea

6

Na devetom Kongresu Socijaldemokratske partije na Cetinju za predsjednicu te partije izabrana Draginja Vuksanović Stanković.
Kongres je izabrao i Raška Konjevića za zamjenika predsjednika, kao i novi saziv Glavnog odbora za naredni četvorogodišnji period. Dosadašnji predsjednik SDP Ranko Krivokapić proglašen je za počasnog predsjednika shodno Statutu SDP.

Novoizabrana predsjednica SDP Draginja Vuksanović istakla je da ne smije biti politička vrlina da od politike postajete milioneri, da smo umjesto društva socijalne pravde dobili društvo privilegovnih pojedinaca, da naša djeca nemaju jednake šanse kao nečija koja grade hidrocentrale, a većina druge djece bezuspješno traže posao.

“Želim da zajedno svakog dana razmišljamo o problemima običnih ljudi i njihove djece. Naših radnika, profesora, ljekara, trgovaca, preduzetnika i svih drugih. Jer zbog toga treba da se bavimo politikom, zbog toga nas biraju. Da stvaramo uslove da oni žive bolje, a ne da politika bude izvor bogaćenja onih koji se politikom bave”, navela je Vuksanović.

Kako je dodala, Crna Gora jeste mala, ali zato mora biti složna politička zajednica, jer je to, prema njenim riječima, jedini način da obezbijedimo bolju budućnost generacijama koje dolaze.

“Naša odgovornost je velika. Ja lično, iskazujem spremnost da ponesem dio te odgovornosti. Ali kao što nikada niti jedno veliko djelo nije nastalo samo od sebe, i kao što nikada jedan ne može da promijeni sve, tako sam i ja nemoćna bez Vas, a svi mi smo nemoćni bez građana i građanki Crne Gore Potrebna je jasna vizija budućnosti naše male, ali lijepe i ponosne Crne Gore. Vizija koja iz prošlosti uzima sve ono što nam je sveto i što nas čini takvima kakvi jesmo”, istakla je ona.

Krivokapić je u pozdravnom govoru istakao da SDP pokušava nametnuti političku kulturu da su djela, povjerenje i programske odrednice osnovna mjera za izbor saveznika i političkih oponenata.

“Ni vlast nije sva poharna ni opozicija nije sva poštena i bolja alternativa. Crna Gora ne može izdržati nova ćeranja, ali mora doživjeti politička preslaganja okupljanjem progresivnih snaga. Želimo da vjerujemo da su progresivne snage spremne da se okupe oko izrade programa demokratskih reformi i socio-ekonomske obnove, koji bi pokrenuo mukotrpan proces zaustavljanja sistemske političke i socio-ekonomske krize”, istakao je Krivokapić .

On je poručio da je vrijeme da generacija novih lidera SDP-a, koja je na prošlom Kongresu odbranila partiju, krene da iz opozicije zasluži i svoje parče istorije za Crnu Goru i SDP.

Svako vrijeme ima svoje izazove i na njima je da uz našu pomoć -prekaljenih boraca, očuvaju SDP na pravoj strani istorije i daruju joj nove pobjede. Jer snaga SDP-a, dokazano je, uvijek znači nemjerljivu dobit Crne Gore. Kako vjerujemo u građansku Crnu Goru tako vjerujemo u novu generaciju lidera SDP-a. Evropska unija je cilj vrijedan svakog napora i na vama je da kroz reforme i modernizaciju Crne Gore ovu državu dovedete u tu luku mira. Za mudrost novih izazova bit ćemo tu ali snaga vjetra našeg broda morate biti vi” – zaključio je Krivokapić.

Više od 300 delegata i nekoliko stotina gostiju su pozdravili predstavnici SDP BiH, SDP Švajcarske, SDS Srbije njemačkog FES-a, dok su prigodna video obraćanja i telegrame podrške poslale brojne socijaldemokratske partije i udruženja iz regiona i Evrope. Prisutni su bili i predstavnici skoro svih parlamentarnih partija i nezavisni poslanici, brojni predstavnici diplomatskog kora, medija i NVO sektora.

Biografija Draginje Vuksanović Stanković

Draginja Vuksanović Stanković rođena je 7. aprila 1978. godine u Baru. U rodnom gradu završila je Osnovnu školu i gimnaziju društveno-jezičkog smjera. Pravni fakultet u Podgorici upisala je 1996. i diplomirala je u junu 2000. godine sa prosječnom ocjenom 10 (deset).

Iste godine upisala je poslijediplomske studije (smjer građansko-pravni), na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Usmeni magistarski položila je 2002. sa ocjenom-odlika. Magistrirala je 2005 god. na temu “Pravna priroda privilegovanih potraživanja”. Doktorsku disertaciju je odbranila 1. jula 2011. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore na temu “Vansudsko namirenje hipotekarnog povjerioca”.

Izabrana u zvanje Docenta, u septembru 2013. na predmetima Građansko-pravna klinika na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore i predmetu autorsko pravo i pravo intelektualne svojine na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju na Univerzitetu Crne Gore na kojima i danas izvodi nastavu.

Udata je za vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića.

6 Komentari

 1. Vise od 300 delegata a ima 500-600 clanova. Haaa Svaki clan SDP je i danas funkcioner kao i u vrijeme poltronstva sa DPS. Dokle ce Sime biti meneđer opstine H.Novi???

  7
  1
 2. Ojadili ste nas u dugogodisnjem zagrljaju sa dps-om a sad se opozicijom nazivate??
  Sram vas bilo pijavice i dzabalebarosi!
  Eto ko i Sime u Opstini, kakav crni menadzer, koji mu je ucinak sa platom od 1000+ ?

  9
  1
  • Mnogo ste bistri…niste malli iz 91. SNP( srari i mladi), Radikali i DPS…i danas vedri i oblači u HN. TO znači da vam je super…pa uzivajte. Mnogo su vam štete nanijeli lscg i sdp.

   1
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code