DRAGOLJUB ĐURIČIĆ RAZOČARAN ODLAGANJEM „CUCKE JEKE“

DRAGOLJUB ĐURIČIĆ RAZOČARAN ODLAGANJEM „CUCKE JEKE“

166
0
Podijeli

dragoljub djuricicMuzička manifestacija Cucka jeka, koja je sjutra trebalo da se održi u Kobiljem dolu treći put, odložena je za 18. avgust, zbog loših vremenskih uslova koji se očekuju sjutra, potvrđeno je Radiju Jadran iz kabineta cetinjskog gradonačelnika, Aleksandra Bogdanovića.
Čuveni bubnjar, Dragoljub Đuričić, osjetno razočaran, nije želio da daje nikakve izjave povodom toga, uputivši nas na Opštinu Cetinje, najavljujući da će se sjutra najvjerovatnije obratiti medijima.
No, prije novonastale situacije, Dragoljub Đuričić bio je gost na talasima našeg radija i pozivao sve da dođu sjutra u Kobilji do i prisustvuju jedinstvenom spektaklu. Ostaje da to učini ponovo za 18. avgust, a o originalnom “projektu”, spoju nespojivog, rado je govorio.
Više muzičkih žanrova i netaknuti crnogorski krš, privlače nekoliko hiljada ljudi i svake godine sve više, pa Đuričić kaže da je ove godine imao obavezu da ponudi nešto više. Kobiljim dolom trebalo je da se prolomi zvuk klasične gitare, roka, gusala… Đuričić se potrudio da publici, zajedno sa gostima, priredi pravi hepening, a njegovom pozivu odazvala se jedna od najboljih rok grupa ex Yu prostora – KERBER, zatim Darkwood Dub, koju su Novljani imali prilike da čuju u srijedu veče i proljetos, duo gitara Srđan Nikčević i Darko Bulatović, novski rok sastav Happy Hour band, Branka Šćepanović, finalisti talent show-a Let ka zvijezdama, kao i KUD “Krsto Zrnov Popović” i “Njegoš”….
Cucka jeka je fenomen i kako je i sam Đuričić kazao “ona je sada veća od mene i ja sam dužan da publici priredim spektakl”.
“Ja sam jednostavno morao da imam jedan alternativni moderan bend kao što je Darkwood Dub, pa onda jedan KERBER, uz čiju su muziku odrasle i odrastaju generacije a sa kojima sam i svirao nekada. Pa onda, ako neko nije čuo kako zvuče tužbalice uz bubaj – imaće priliku na Cucima. Poseban mi je izazov duo Nikčević – Bulatović na klasičnoj gitari uz bubanj u onom kršu”.
I čini se da je jedino Dragoljub Đuričić dovoljno “hrabar” da u vremenu hiperprodukcije i komercijalizacije svega na što se može zaraditi koji euro, svojoj publici podari kombinaciju žanrova koja je naizgled nespojiva, i natjera ih da pređu po nekoliko hiljada kilometara da bi prisustvovali koncertu u crnogorskom kršu. Prema njegovim riječima, i ove godine dolaske su mu najavili posjetioci iz zemalja u regionu, ali i iz Evrope.
Đuričić sa velikim zadovoljstvom ističe da na svom koncertu želi da pruži priliku i mladim pjevačima iz Crne Gore kojima je potrebna afirmacija, pa tako i ove godine gostuju finalisti šoua Let ka zvijezdana ali i novski bend Happy Hour, koji već uveliko nastupaju po Crnoj Gori.
“Znate, svakih deset godina “izađe” poneko ozbiljan na Balkanu, a vrijeme je od nekih novih bendova i treba im dati šansu. Ja sam Novljanin, ovo je moj grad iako sam rođen na Cetinju, i iz poštovanja prema gradu i tim momcima, pozvao sam ih da mi budu gosti na Kobiljem dolu”.
Đuričić kaže da bi koncert najvjerovatnije trajao skoro do ponoći jer ne želi nikoga da uskrati u repertoaru.
Ipak, novska publika još će morati da čeka na njegov koncert na Kanli kuli, ili nekom drugom koncertnom mjestu u Novom. Priznao nam je da već odavno planira ima “zimski koncert” u dvorani Park sa još dva proslavljena Novljanina Rambom Amadeusom i Vladom Georgijevim.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code