Početna Društvo DRŽAVNO TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI U BUDVI

DRŽAVNO TAKMIČENJE U PRUŽANJU PRVE POMOĆI U BUDVI

0

prvapomocCrveni krst Crne Gore će 8. i 9. juna organizovati 40. državno takmičenje u pružanju prve pomoći na stadionu fudbalskog kluba “Mogren” u Budvi. Učešće na takmičenju je obezbijedilo 13 opštinskih organizacija, sa ekipama podmlatka i omladine.

Predstavnica Crvenog krsta Herceg Novi, Mira Krsmanović, podsjeća da je u kategoriji podmlatka, najviše osvojenih, 247 bodova, imala osnovna škola “Orijenski bataljon” iz Bijele. Oni su imali i najviše osvojenih bodova u kategoriji omladine – 268.

Ona navodi da će smještaj i ishrana takmičara biti u šatorskom naselju stadiona, sa cjelokupnom potrebnom logistikom. Najbolje 3 ekipe koje budu osvojile najviše poena, Crveni krst Crne Gore nagradiće trodnevnim boravkom u Domu solidarnosti u Sutomoru.

Troškove prevoza učesnika snosi takođe Crveni krst.

Na ovoj smotri učestvovaće oko 150 mladih. Početak takmičenja zakazan je za petak, 8. jun, u 16:30 minuta.

Ono što aktiviste Crvenog krsta čeka u narednom periodu su njihove standardne aktivnosti – pružanje pomoći romskoj populaciji, zatim briga o starijima, djeci kao i svima koji se obrate za pomoć. Sa novom školskom godinom kreću i sa redovnim aktivnostima mladih i podmlatka.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code