„Drugačiji“: Razgovor sa rediteljem radikalnog pozorišnog jezika, Kokanom Mladenovićem

„Drugačiji“: Razgovor sa rediteljem radikalnog pozorišnog jezika, Kokanom Mladenovićem

933
0
Podijeli

drugacici kokan mladenovicGost otvorenih razgovora ove subote, u 20 h, u dvorani Park, nazvanih „ Drugačiji“, je pozorišni reditelj Kokan Mladenović. Jedan od najznačajnih pozorišnih reditelja u regionu uz čije ime se, pored višestruko nagrađivanih predstava, vezuju i mnogobrojne kontraverze proistekle iz njegovih predstava i javnih istupanja.
Kokan Mladenović pričaće o teatru i politici, moći i nemoći demokratije u ovdašnjim uslovima, cenzuri, zabranama, autokratiji, pobuni. Mladenović je bio i upravnik kultnog pozorišta Atelje 212 . U njegovom mandatu Atelje je bio jedno od najuspješnijih pozorišta EX YU prostora. Uprkos tome Mladenović je smijenjen „glumačkim pučem“. Reditelj radikalnog pozorišnog jezika, beskompromisnih javnih istupanja, prije nekoliko mjeseci optužen je i islijeđivan zbog „podrivanja ustavnog poretka i izazivanja opšte opasnosti“.
Trenutno je u žiži kulturne javnosti povodom predstave „Julije Cezar“ Vilijema Šekspira, koja je i njegov doktorski rad na FDU u Beogradu sa Sergejom Trifunovićem u glavnoj ulozi, ali i zbog incidenata oko njegovog viđenja teatraskog čitanja „Koštane“ Borisava Stankovića. Razgovor sa Kokanom Mladenovićem vodiće dramski pisac Stevan Koprivica.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code