DRUGAČIJA ORGANIZACIJA FILMSKOG FESTIVALA U NOVOM

DRUGAČIJA ORGANIZACIJA FILMSKOG FESTIVALA U NOVOM

0
Podijeli

filmski_festivalReorganizacija 4 crnogorska projekta u oblasti kulture, kako bi se bolje razvijali i lakše finansirali, bila je tema razgovora u Ministarstvu kulture sa predsjednicima opština Herceg Novi, Kotor, Bijelo Polje i Bar.

To je samo prijedlog Vlade da se dobije drugačija organizaciona forma, za Hercegnovski filmski festival, ’’Montenegro film festival’’, ’’Ratkovićeve večeri’’ u Bijelom Polju, Televizijski festival – Bar i Kotor Art – kaže nam predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić.

Picerija i restoran

To su projekti od posebnog značaja koje je Vlada definisala i koje bi trebalo drugačije oragizovati, jer neki funkcionišu i kroz NVO.

Mandić ističe da je ovo samo prijedlog o kojem moraju u lokalnoj upravi da se izjasne do kraja marta, a onda će i lokalni parlament dati saglasnost za formiranje još jedne javne ustanove.

Filmski festival Montenegro film festival od trenutka kada su prije skoro 4 godine Ministarstvo kulture i Opština Herceg Novi potpisali ugovor o saradnji, a ova manifestacija dobila status one koja je od posebnog značaja za crnogorsku kulturu, brižljivo je građen u umjetničkom i organizacionom smislu.

Na prošlogodišnjoj 25-toj smotri filma prikazana su 3 nova crnogorska ostvarenja, ukupno 80 filmova tokom 7 dana iz 30 zemalja.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code