Početna Oko nas Kotor Drugi dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježilo nekoliko programa

Drugi dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježilo nekoliko programa

0

U Kulturnom centru “Nikola Đurković” u Kotoru izvedena je predstava “Muzej plesa” u produkciji “STANICA” – Servisa za savremeni ples iz Srbije i to u tri termina. Predstava je okupila djecu uzrasta od 3 do 7 godina.

“Muzej plesa” je umjetnički koncept Klimenta Poposkog, Elene Risteske i Viktorije Ilioske, a razvoj i adaptaciju uradili su Jovana Rakić, Marko Milić, Milica Pisić, Milena Todorović. U predstavi su igrali Jovana Rakić, Marko Milić, Milica Pisić i Milena Todorović.

Picerija i restoran

​Na Pjaci od kina je izvedena predstava “Petar Pan” Dječijeg dramskog studija “Zahumlje” iz Nikšića.

Dnevni program je obilježio okrugli sto “Putovanje Iva Vizina”, u saradnji sa Maticom crnogorskom (ogranak Kotor).

Danas će na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu u 20h na sceni Kulturnog centra “Nikola Đurković” biti izvedena predstava “Bremenski muzikanti” Lutkarskog pozorišta Cizgi iz Turske, a u režiji Abdullaha Guna.

Poznata priča braće Grim u ovoj verziji dobija novo ruho i uz pomoć specijalne tehnike crnog svjetla. Ova lutkarska predstava pružiće djeci priliku da razmisle o konceptu slobode, kroz dogodovštine četiri životinje – magareta, psa, mačke i pijetla, koji moraju da napuste svoje domove. Magare, pas, mačka i pijetao pokazaće djeci kako se boriti za slobodan život. Originalna tehnika koja odlikuje ovu predstavu, kao i njene likove, pruža doživljaj kao da gledate crtani film koji se izvodi baš tu, pred vama, najavljuju organizatori festivala.

Za večerašnji program na Ljetnjoj pozornici, zakazano je izvođenje predstave “Mali Pirat” Gradskog pozorišta Podgorica i Centra za kulturu Tivat po tekstu Ante Staničića, a u režiji Milana Karadžića.

Takođe, danas će na Pjaci od kina biti izvedena i predstava “Tre Sorelle” Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Pored ovih programa, počinje i muzički dio festivala, Festival gudača, pa će publika imati priliku da čuje “Pepeljugu” – Miona Topalović na violini i Davor Novak na klaviru.

Kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code