Početna Sport Drugi dan Kupa jedriličara sa Škvera

Drugi dan Kupa jedriličara sa Škvera

3

U hercegnovskom akvatorijumu u toku je drugi dan regate Kup jedriličara sa Škvera, koji je okupio 60 učesnika klubova iz Herceg Novog, Kotora i Tivta. Jedri se u 4 klase: Optimist, Laser Radial, Laser Standard, Laser 4,7.

Nakon prvog dana jedrenja, državni prvak i olimpijac Milivoj Dukić iz kluba domaćina „drži“ vodeću poziciju u klasi Laser 4.7.

Regata će biti okončana sjutra, kada je za 17 h najavljena dodjela priznanja na pristaništu ispred prostorija JK Jugole Grakalić.

Trojici prvoplasiranih jedriličara po klasama dodijeliće se nagrade za “Kup jedrilicara sa Škvera”.

Prva trka u klasi Laser 4.7 bodovaće se za “Memorijal Đorđe Džona Budeča”, prva trka u klasi “Optimist” generalno bodovaće se za “Memorijal Perice Mirković” i a prva trka u klasi “Optimist” do 12. godina bodovaće se za “Memorijal Gorana Mirjačića”.

“Memorijal Jugole Grakalić” osvojiće najuspješniji klub.

„Kup je zamišljen tako da svako ko misli da je nešto doprinio klubu ili uradio može u ime svoje porodice da podijeli neki memorijal, zato se i zove Kup jedriličara sa Škvera, da bismo poštovali svoje pretke. Mogu doći i donijeti neki pojas, jedro ili nešto slično, da bi zajedno sa klubom to obilježili“, kazao nam je direktor kluba Jugole Grakalić, Predrag Vukčević.

Takmičenje se odvija po međunarodnim regatnim pravilima (WS) i pravilima klasa koje se takmiče, kao i uputstvima za jedrenje. Planirano je 8 trka. Za valjanost regate potrebne su minimum 2 trke.

Sljedećeg vikenda, od petka do nedjelje, trebalo bi da bude održan Kup Crne Gore.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code