Početna Ke Nova Drugi “Mimozin” vikend počinje koncertom Zdravka Čolića

Drugi “Mimozin” vikend počinje koncertom Zdravka Čolića

10

Za najveći muzički spektakl u Herceg Novom u ovoj godini, koncert vanvremenskog Zdravka Čolića, sve je, osim vremena, bilo spremno još prije sedam dana. Večeras će nebo biti milosrdnije i pustiti da koncert i čitav program teku kako je planirano.

Foto: Montenegro Airlines

Popularni pjevač stigao je jutros iz Beograda avionom kompanije Montenegro Airlines, a smješten je u hotelu Palmon bay u Igalu.

Iščekivanje Novljana nije splasnulo, a nadamo se, ni Čolinih fanova iz regiona. Impozantna bina, prva tolikih dimenzija i opreme postavljena ikada u Herceg Novom, biće večeras epicentar najbolje regionalne zabave.

No, „putujućem zemljotresu“, kako se od milošte i pijeteta nazivaju Čolini koncerti, prethodiće dvosatni program.

Prvo će u Igalu od 19 h kod bine,  posjetioce zabavljati DJ-evi i ulični performeri. Na drugoj strani grada, sa glavnom gradskog Trga u 19:30 h ka Igalu kreće defile predvođen „maskotom“ praznika, velikim crvenim barbunom, koji će kasnije biti postavljen ispred Galeba do završetka programa.

Od Novog do Igala defilovaće mažoretke, praćene Gradskom muzikom Herceg Novi, trombonjerima, Mjesnom muzikom Đenovići, kao i članovi NVO Maškare.

Na bini će se, do početka Čolinog koncerta, smjenjivati nekoliko učesnika. Publici će se najprije predstaviti KSC Diano, zatim Dragoljub Đuričić i Balkanska lavina. Nakon toga, veliki vatromet najaviće početak Čolinog koncerta.

Direkcija festivala je za one koji su propustili dosadašnji dio praznika, pripremila kratak video-materijal, koji će biti emitovan na video bimovima, gdje će biti predstavljene  aktivnosti u susret prazniku, odnosno posjeta svim gradovima u regionu i Beču, gdje je festival promovisan. Program u Igalu trebalo bi da bude gotov najkasnije sat iza ponoći.

Sve ovo biće uvertira za drugi „Mimozin“ vikend, koji će još obilježiti Velika bokeška fešta i Sajam masline, vina i zdrave hrane u Domu kulture u Bijeloj, koji je počeo jutros, a završava u ponedjeljak, 11. februara.

Sjutra veče, u subotu 9. februara, od 19:30 h, Gradska kafana domaćin je promocije nove knjige Novljanke, Marine Stanišić – „Hercegnovski rječnik romanizama“.

Nedjelja 10. februar, rezervisana je za Dane mađarske kulture, koji će biti upriličeni u kompleksu Hunguest hotela na Toploj, gdje će se publici predstaviti KUD Ady Endre iz Tornjoša.

Kad je riječ o sportskim programima, njih ovog vikenda „otvara“ II Internacionalni ženski košarkaški turnir Mimoza 2019, koji u podne počinje u SC Igalo. Čuvena tradicionalna regata akvatorijumom hercegnovskog zaliva, XXXXV Kup mimoze, u organizaciji JK Jugole Grakalić, počinje sjutra u 11 h.

10 Komentari

 1. Pola parkinga su zauzeli sankovi i stolice da bi neko prodo 200 gajbi piva publika ce da se penje po drvecu. Ovo je sramota ako ste vec doveli colu i dali toliki novac i ako ste ga doveli radi publike pa dozvolite toj publici da sa pristojne udaljenosti prati koncert susnjari jedni sram vas bilo pre svega mislim na organizatora koncerta.

  30
  2
 2. Naslov treba da bude – ” Drugi vikend VJEROVATNO pocinje koncertom Zdravka Colica” .
  Ko zna sta ce ovima iz turisticke pasti na pamet oko 5 popodne. Igra se evroliga veceras, moraju ispratit poene igraca 🙂

  11
  8
  • Strucnjace, lijepo pise u tekstu “prva ovolikih dimenzija i opreme u HN do sada” a ne uopste na njegovim koncertima…. Tebi nije dovoljno nacrtat no ti treba i obojat.

   16
   2
 3. Zima je bila sa puno kiše
  Čekela se za koncert veza
  Stresla me vijest da ga nema
  Mislio sam da me neko zeza.

  Zima je bila sa puno kiše
  Konkursi mnogo novih lica nose
  Al koncerta nema da opravda plate
  Što zapošljavaju gole i bose.

  I ja ne mogu sve i da hoću
  Zaboraviti putnu kartu,
  A turisti idu, danju, noću
  Kroz programe, kroz programe.

  46
  8

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code