DRUGI PUT ODLOŽEN REMONT HIDROTUNELA NA TREBIŠNJICI ZA 15. JUN

DRUGI PUT ODLOŽEN REMONT HIDROTUNELA NA TREBIŠNJICI ZA 15. JUN

156
0
Podijeli

HE TrebisnjicaVeća količina kiše ovih dana uticala je da se početak remonta HE Trebišnjica drugi put pomjeri i odloži za 15. jun.Tako će se i restrikcije vode u Herceg Novom primaći početku glavne sezone, jer će radovi u hidrotunelu i obustava 400 sekundnih lirata vode sa Plata trajati do 30 juna.
Ovo je za Radio Jadran potvrdio izvršni direktor Vodovoda Trebišnjica, Blagota Marković.
„Imamo visok dotok vode u akumulaciji, tako da smo bili prinuđeni da odložimo remont za 15. jun. Remont će trajati 15 dana, a bezvodno stanje tunela Gorica – Plat je 12 dana. Ukoliko ne bude bilo novih padavina, to će biti konačan datum početka remonta. U slučaju ponovnih većih količina kiše – remont će opet biti prolongiran”. Za vrijeme izvođenja remontnih radova na Hidroelektrani Trebišnjica, građani Herceg Novog imaće restriktivno 20-časovno snabdjevanje i vodu će dobijati samo po dva sata ujutro i uveče.
Prema unaprijed utvrđenom rasporedu, koji je Radiju Jadran 30. maja dostavljen iz hercegnovskog JP Vodovod, potrošači naselja od Sutorine do Meljina vodu će dobijati u periodu od 07 – 09 h i od 19 – 21 h. Potrošači sa područja od Meljina do Kamenara snabdijevaće se vodom od 05 – 07 h i od 17-19 h, dok će se potrošači prigradskih naselja Sušćepan, Ratiševina, Šćepoševići i Žvinje vodom snabdijevati cistijernama po potrebi.
Podsjećamo, remont Hidroelektrane na Trebišnjici bio je najprije planiran od 1.do 12. juna. Međutim, zbog loših vremenskih uslova je odložen i trebalo je da počne 8. a da traje do 19. juna. O tom, kao i o novom datumu početka remonta, Radio Jadran nije obavješten iz hercegnovskog JP Vodovod. Iz tog preduzeća poslato nam je netačno obavještenje sa starim datumom restriktivnog vodosnabdijevanja, od 01. – 12. juna. Tehnički direktor Vodovoda, Mićo Stojanović, tada nije želio da daje bilo kakav komentar za naš radio, baš kao ni ovog puta, kada Radio Jadran nije dobio nikakvo obavještenje o drugi put odloženim restrikcijama vode.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code