DRUGI PUT POLICIJA ODBLOKIRALA DEPONIJU NA UBLIMA

DRUGI PUT POLICIJA ODBLOKIRALA DEPONIJU NA UBLIMA

184
0
Podijeli

ubli blokada 3

Baš kao i u ponedjeljak, uz asistenciju intrventnog voda Područne jedinice policije Herceg Novi, mještani Ubala su mirno napustili blokadu gradske deponije i pustili da prođe šest kamiona sa smećem.
Ni ovoga puta nije bilo sudskog rješenja, niti bilo kakvog naloga, a načelnik komunalne policije Zoran Bijelić potvrdio nam je da je komunalna policija donijela rješenje o izvršenju deponovanja otpada na lokalnoj deponiji na Ublima.

– Još uvijek čekamo na odluku Osnovnog suda kako komunalna policija ne bi morala svaki put da ide ispred kamiona JP Čistoća. Odluku bi trebalo da dobijemo tokom dana ili sjutra. Za sada idemo upravnim postupkom. Na ovaj način možemo deponovati otpad, ali smo zbog obima posla koji obavlja komunalna policija i Uprava policije, tražili sudsku odluku da ne bismo morali da “pratimo” kamione i da grad ne bi “trpio” posljedice gomilanja otpada, što ugrožava javni interes”.
deponija ubli smeceČlan Savjeta Mjesne zajednice Ubli, Dragan Vuković potvrdio nam je da su propustili kamione da odlože otpad,bez otpora, ali da će opet nastaviti sa blokadom. Iz Uprave policije ih, kaže, danas nisu pozvali na „informativni” razgovor.
– Oni su svjesni kao i prvi put da mi ne radimo ništa mimo Ustava i zakona, nego samo svojim tijelima štitimo da nas više ne truju, a na to imamo pravo, jer i mi smo građani. Osim toga mi pozivamo stalno na suprotstavljanje onima koji su odgovorni za ovo, a to je lokalna samouprva. Oni govore o zarazi u gradu ako se smeće ovdje ne odloži, a do njih tolike godine ne dopiru naši vapaji što se mi trujemo. Neshvatljivo je da osam dana niko iz opštine nije došao da nam se obrati da rješavamo problem i prekinemo protest. Ne postoji zainteresovanost ni drugih institucija. Ovo je vanredno stanje, ne samo za Uble, nego i za opštinu – tvrdi Vuković.
I iz hercegnovskog JP Čistoća su saopštili da su danas deponovali otpad na gradskoj deponiji Tisova greda, koje je obavljeno izvršavanjem naloga komunalne policije Herceg Novog, uz asistenciju MUP CG PJ Herceg Novi.ubli deponija2803

Picerija i restoran

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code