Početna Ke Nova Drugi vikend 51. Praznika mimoze: Fešte, koncerti, maskenbal

Drugi vikend 51. Praznika mimoze: Fešte, koncerti, maskenbal

4

Predstoji drugi “Mimozin vikend” koji u okviru segmenta “Mimoza za dobra stara vremena” takođe donosi niz kulturno zabavnih i sportskih događaja. Sjutra u 12 h je otvaranje 12. Velike bokeške fešte u Bijelskim Kruševicama.

Dva sata kasnije, u hotelskom kompleksu Lazure u Meljinama, počinje II dvodnevno izdanje Salona vina, na kojem se predstavljaju 25 vinarija i jedna destilerija iz 8 zemalja. Cijena ulaznice za jedan dan je 15 eura, za dva – 25 eura. Za grupe od pet posjetilaca i više, popust je 20%. Cijena za večeru i vino 22. februara je 35 eura po osobi – odnosno 40 eura bez večere.

U Dvorani Park sjutra od 19 h biće odigrana predstava BITEF teatra – Lepa Brena project, posvećena najvećoj etradnoj zvijezdi bivše SFRJ, čijim je koncertom otvoren 51. Praznik mimoze. Cijena ulaznice je 7 eura a može se kupiti na biljetarnici Dvorane Park.

“Lepa Brena je za nas, ali vjerujemo i za mnoge druge – simbol stare zemlje, našeg odrastanja i otkrivanja seksualnosti. Zato i ovaj projekat nije zamišljen kao biografska predstava već sasvim drugačije. Kroz najveći šoubiznis simbol Jugoslavije, želimo da suštinski pričamo o kompleksnosti i unutrašnjim kontradikcijama posljednje skoro četiri dekade ovih prostora, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, o razočarenjima i nadi i o nama samima”, zapisao je Dimitrije Kokanov.

Koncept i režiju radili su Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, a u predstavi igraju: Jasna Đuričić, Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Jelena Ilić I Ivan Marković.

Koncert u Igalu prirediće sjutra u 21 čas jedan od najpopularnijih pop pjevača u Hrvatskoj i regionu, Petar Grašo.

Program se nastavlja u subotu, 22. februara centralnom Velikom bokeškom feštom u Bijeloj sa Sajmom masline, vina i zdrave hrane od 10 h, na platou ispred Doma kulutre.

U hotelskom kompleksu Lazure u Meljinama od 14 h nastavlja se salon vina, a na istom mjestu u 23 h biće organizovana večera.

U 19 h u Dvorani Park biće upriličena promocija knjige Novljanina Nikole Malovića – “Galeb koji se smeje”.

Od 21 h u Institutu Igalo počinje Riblja večera, na kojoj će se za štimung pobrinuti hrvatska pop grupa Magazin. Cijena večere je 25 eura.

U nedjelju 23. februara, na Škveru će od 10h biti organizovan Bazar domaće trpeze uz autentične proizvode novskog podneblja – “Šesno i ukusno”.

U isto vrijeme, ispred Doma kulture u Bijeloj nastavlja se Sajam masline vina i domaće trpeze, uz degustaciju i edukativni program.

U 15 h u II fazi Instituta najavljen je dječiji maskenbal.

Programi za vikend završavaju u ponedjeljak, 24. februara, takođe dječijim maskenbalom u Bijeloj, u okviru Velike bokeške fešte, od 17 h.

Brdska auto trka i streličarski kup

Kad je riječ o sportskim programima, za razliku od prošlog vikenda koji je obilovao sportskim manifestacijama, ovog su u planu dvije: II auto moto trka memroijal Rajko Prlainović na Vrbanju u organizaciji AMSK Podi, koji počinje sjutra, dok će u nedjelju 23. februara u SC Igalo biti održan streličarski kup, u organizaciji SK Savina.

Radi bezbjednijeg održavanja pojedinih programa, saobraćaj će u nekim ulicama biti privremeno obustavljen za sva vozila.

U petak, 21. februara od 19.30 – 23.30 h, saobraćaj će biti zabranjen u lici Sava Ilića u Igalu, od raskrsnice sa ulicom V crnogorske brigade (bivši hotel Tamaris) do raskrsnice sa Osiječkom ulicom.

Saobraćaj će biti zabranjen za sva vozila na lokalnom putu u selu Vrbanj, od raskrsnice kod motela Konak do Avanturističkog parka, od 10 do 16 časova u subotu 22. februara i od 9 do 16 časova u nedjelju 23. Februara, radi nesmetanog i bezbjednog odvijanja zimske trke u automobilizmu „Mimoza kup – Memorijal Rajko Prlainović“.

4 Komentari

  1. A je li bio onaj maskenbal za odrasle? Ko je pobjedio koje maske?A Grasa ce ocerat kisa.Steta.
    Oce li se opet brstit mimoza u subotu.Ko je pobjedio na interkvartovski fudbalski turnir Mimoza 2020?
    Sta jos ima?

    6
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code